Wpis z mikrobloga

Jedno z moich aut którego nigdy nie sprzedam.
Zakup był na spontanie 3 lata temu bo sam nigdy bym fabi nie szukał bo mi z wyglądu średnio leży no i pseudo kombi.

Ale silnik bajeczka, nie bierze oleju ze trzeba dolewać, jeździ na 0w30. 1.9 TDI pd z 2001r więc tez się odpycha jako tako, jest czym wyprzedać.

No i wyposażenie
4 szyby w pradzie
Klima
Szyberdach
Tempomat
Grzane fotele
Czujniki parkowania
Klapa bagażnika otwierana z pilota
Lusterka grzane i elektryczne

Plus standardowe jak ABS czy kontrola trakcji.

Po mieście to pali 5.9 do 6.2 z tankowań do pełna w zimie 6.7
Na trasie między 4.8 a 5.2 z tempomatem na 130.

#skoda #samochody #motoryzacja
r5678 - Jedno z moich aut którego nigdy nie sprzedam.
Zakup był na spontanie 3 lata t...

źródło: temp_file1557033309417516807

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@kaszanka_z_cebulka82: Licznik pokazuje 257K ale nie wiem czy jest prawdziwy.. z drugiej strony skoro silnik w dobrej kondycji, przy okazji dolot suchy, czy gniazda pompek nie powybijane oraz z vcds-a wszystkie parametry w normie czy nic nie dymi, to nie wiem.
Ogólnie kupując auta nigdy nie patrzę na przebieg bo to nie ma znaczenia większego.
dałem 4500zł, to chyba było z miesiąc czy dwa po tym jak się wojna zaczęła,
  • Odpowiedz
  • 0
@trzaichlac69: Nie śmierdzi, rok temu wysyłałem olej do analizy, nie było ani rozcięczenia paliwem ani wody czy innych nie pożądanych rzeczy czy pierwiastków metalicznych które wskazywało by na to że coś się wyciera itp.

Po analizie pierwiastków w oleju można nawet wykazać jaka część się zepsuła lub co się kończy bez rozbierania silnika, Dobra sprawa. Zrobisz coś takiego i wiesz na czym stoisz, czy jak często musisz zmieniać olej itd.
  • Odpowiedz
  • 0
@trzaichlac69: Nie. nie jestem pewien czy da się to zrobić bez kosztowo w sensie nowe śruby i czy nie trzeba od nowa regulować pompowtrysków. kiedyś o tym czytałem/oglądałem ale już nie pamiętam. niektórzy to nawet punktakiem nabijali lekko obok żeby się nie mógł wysunąć.
ale podobno wcześniej silnik głośno pracuje z okolic filtra powietrza jak któryś z nich wypadnie.
  • Odpowiedz
  • 0
@Krupier: wiek nie jest wyznacznikiem stanu technicznego. Prędzej to co człowiek ma w głowie i jaki ma stosunek do motoryzacji.

Co do opon i cen to 14-16 cali kosztują w zasadzie tak samo +-200zł na komplecie za dany model.
W 14 jednak dużo mniejszy wybór bądź stare modele.
  • Odpowiedz
@r5678

@Krupier: wiek nie jest wyznacznikiem stanu technicznego. Prędzej to co człowiek ma w głowie i jaki ma stosunek do motoryzacji.

Wiem, to jest i powinno być oczywiste
  • Odpowiedz
A ile kosztują nowe opony? Najtańsze sensowne to właśnie wydatek 400-500zł/szt.

@Dziad_z_labem: błąd ci się wdarł - za komplet. Może nie 400 zł, ale 600 na luzaku co zresztą ci napisałem w tym drugim wątku.
  • Odpowiedz
  • 0
@Dziad_z_labem: pod jakim kamieniem żyjesz.
Te opony co mam w nim teraz dalem 830zl za komplet. Navigatory 3. Zadowolony jestem morze góry upały śnieg autostrady i nie mam problemów. Jeżdżę dynamicznie.

W innyn aucie 15 vrededesteiny letnie brałem nowe to płaciłem 760zl za komplet nowych, a to polka premium.

Dzisiaj za około 1000 masz do wyboru do koloru 14-16 cali i to nie chinole tylko markowe opony. @Krupier
Najnowszy
  • Odpowiedz
@r5678: ja do jednego p------a kupiłem Austony, komplet za 600 zł. Jak za te pieniądze to sprawują się elegancko. Do drugiego też mam Navigatory od Dębicy i sprawują się równie dobrze.

Dwa tysie za komplet opon do kompaktu dawać to naprawdę trzeba lubić przepłacać.
  • Odpowiedz
  • 0
@Krupier: nawet się nie da czasami wydać 2k. Najdroższa opona jaka się da czyli cc2 to kosztuje 1500-1600zl w 15 calalch. W 14 stary model gonią po 1400zl
  • Odpowiedz
Te opony co mam w nim teraz dalem 830zl za komplet. Navigatory 3. Zadowolony jestem morze góry upały śnieg autostrady i nie mam problemów. Jeżdżę dynamicznie.

Pisałem o porządnych oponach. Oczywiście - można kupić Dębice albo inne Hungolangi. Tylko sam rozumiesz...

W innyn aucie 15 vrededesteiny letnie brałem nowe to płaciłem 760zl za komplet nowych, a to polka premium.

A
  • Odpowiedz
@Dziad_z_labem

Pisałem o porządnych oponach. Oczywiście - można kupić Dębice albo inne Hungolangi. Tylko sam rozumiesz...

Ja też. To są bardzo dobre opony. Tak jak mówiłem, komplet do miejskiego auta jak ta skoda kupisz nawet za 600 zł. Więc gdzie 6 stów, a nie 2 tysie.
  • Odpowiedz
komplet do miejskiego auta jak ta skoda kupisz nawet za 600 zł.

@Krupier: Aż z ciekawości sprawdziłem - najtańsze 195/55/15 to Mazzini za 170zł/szt. Jeżeli pominiemy wszystkie marki-śmietniki to najtańsze widzę Kumho za 308zł/szt.
Tak czy inaczej - 600zł za komplet normalnych opon? Nie widzę tego.
  • Odpowiedz
@Dziad_z_labem

@Krupier: Aż z ciekawości sprawdziłem - najtańsze 195/55/15 to Mazzini za 170zł/szt. Jeżeli pominiemy wszystkie marki-śmietniki to najtańsze widzę Kumho za 308zł/szt.

Tak czy inaczej - 600zł za komplet normalnych opon? Nie widzę tego.

No przecież ci napisałem. Za 6 stów wziąłem Austony 175/65/14, Goodride chyba też w podobnej cenie były. Dębica jakoś chyba 9 stów, OP pisał,
  • Odpowiedz