Aktywne Wpisy

Cinex +399
Urodziła mi się córka z zespołem downa.. będzie miała już niedługo 3 miesiące. Algorytm na YT podpowiada na przemian: podtrzymujące na duchu kazania księży, filmiki odnośnie przewijania opieki i rechabilitacji noworodków, oraz... mixy i najlepsze kawałki zespołu "System of a Down" ...
troche #zalesie trochę #czarnyhumor trochę #depresja #zdrowie
Przez pierwszy miesiąc to w sumie nie wiedziałem co się dzieje, myślałem że to zły sen
troche #zalesie trochę #czarnyhumor trochę #depresja #zdrowie
Przez pierwszy miesiąc to w sumie nie wiedziałem co się dzieje, myślałem że to zły sen

WielkiNos +444
Wspaniała historia miłości p0lki z Algierczykiem. On ją tak bardzo kocha, że przezwyciężą wszystko.
Bo najważniejsze dla polki, że nie Polak mimo że ci słyną z pracowitości.
#p0lka #przypadkowymurzyn #logikarozowychpaskow #mokebe #zwiazki
Bo najważniejsze dla polki, że nie Polak mimo że ci słyną z pracowitości.
#p0lka #przypadkowymurzyn #logikarozowychpaskow #mokebe #zwiazki
źródło: temp_file8937274562673188493
Pobierz

Zakup był na spontanie 3 lata temu bo sam nigdy bym fabi nie szukał bo mi z wyglądu średnio leży no i pseudo kombi.
Ale silnik bajeczka, nie bierze oleju ze trzeba dolewać, jeździ na 0w30. 1.9 TDI pd z 2001r więc tez się odpycha jako tako, jest czym wyprzedać.
No i wyposażenie
4 szyby w pradzie
Klima
Szyberdach
Tempomat
Grzane fotele
Czujniki parkowania
Klapa bagażnika otwierana z pilota
Lusterka grzane i elektryczne
Plus standardowe jak ABS czy kontrola trakcji.
Po mieście to pali 5.9 do 6.2 z tankowań do pełna w zimie 6.7
Na trasie między 4.8 a 5.2 z tempomatem na 130.
#skoda #samochody #motoryzacja
źródło: temp_file1557033309417516807
PobierzOgólnie kupując auta nigdy nie patrzę na przebieg bo to nie ma znaczenia większego.
dałem 4500zł, to chyba było z miesiąc czy dwa po tym jak się wojna zaczęła,
Po analizie pierwiastków w oleju można nawet wykazać jaka część się zepsuła lub co się kończy bez rozbierania silnika, Dobra sprawa. Zrobisz coś takiego i wiesz na czym stoisz, czy jak często musisz zmieniać olej itd.
Oponki do tej skody to pewnie te dwa tysiące kosztują? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: Bez nazwy
Pobierzale podobno wcześniej silnik głośno pracuje z okolic filtra powietrza jak któryś z nich wypadnie.
Co do opon i cen to 14-16 cali kosztują w zasadzie tak samo +-200zł na komplecie za dany model.
W 14 jednak dużo mniejszy wybór bądź stare modele.
Wiem, to jest i powinno być oczywiste
@Krupier: A ile kosztują nowe opony? Najtańsze sensowne to właśnie wydatek 400-500zł/szt.
@Dziad_z_labem: błąd ci się wdarł - za komplet. Może nie 400 zł, ale 600 na luzaku co zresztą ci napisałem w tym drugim wątku.
Te opony co mam w nim teraz dalem 830zl za komplet. Navigatory 3. Zadowolony jestem morze góry upały śnieg autostrady i nie mam problemów. Jeżdżę dynamicznie.
W innyn aucie 15 vrededesteiny letnie brałem nowe to płaciłem 760zl za komplet nowych, a to polka premium.
Dzisiaj za około 1000 masz do wyboru do koloru 14-16 cali i to nie chinole tylko markowe opony. @Krupier
Najnowszy
Dwa tysie za komplet opon do kompaktu dawać to naprawdę trzeba lubić przepłacać.
Pisałem o porządnych oponach. Oczywiście - można kupić Dębice albo inne Hungolangi. Tylko sam rozumiesz...
A
Ja też. To są bardzo dobre opony. Tak jak mówiłem, komplet do miejskiego auta jak ta skoda kupisz nawet za 600 zł. Więc gdzie 6 stów, a nie 2 tysie.
@Krupier: Aż z ciekawości sprawdziłem - najtańsze 195/55/15 to Mazzini za 170zł/szt. Jeżeli pominiemy wszystkie marki-śmietniki to najtańsze widzę Kumho za 308zł/szt.
Tak czy inaczej - 600zł za komplet normalnych opon? Nie widzę tego.
No przecież ci napisałem. Za 6 stów wziąłem Austony 175/65/14, Goodride chyba też w podobnej cenie były. Dębica jakoś chyba 9 stów, OP pisał,