Wpis z mikrobloga

@Phallusimpudicus najgorsze jest to, że są takie kasztany, które i tak to kupią za pełną cenę i będą mówić, że się dobrze bawią. Jak można zrobić grę z mikrotransakcjami w singlu, pluć do mordy nacji, w ktorej robi się grę i na koniec jeszcze znajdą się jakieś śmierdziuchy, które będą płacić tej firmie jakieś pieniądze i w internecie bronić jej jakby życie zależało ich od tego
  • Odpowiedz
@xfin: @paluszki_rybne przecież mikrotransakcje w asasynie single player są już od tej części w rzymie xD nigdy nie pamiętam nazw, a nie chce mi się szukać
tak jak w odysei można było sobie kupować te skrzynki za walutę gry to od następnej części płać realne pieniążki
  • Odpowiedz
@dydul: no tak, ale w origins mogłeś kupić albo za hajs konkretną rzecz albo za walutę z gry mogłeś kupić skrzynki z tych skrzynek dropnąć wszystkie te płatne itemki (wiadomo, że kwestia dropnięcia, ale zawsze), a potem to już zrobili tak, że albo zabulisz hajs za dany itemek albo nie masz innej możliwości go zdobyć xd
  • Odpowiedz
  • 1
@Lefty w valhalli to był dopiero hardcore z tymi skórkami, nie wiem ile by trzeba było wydać żeby wszystko skompletować xD
  • Odpowiedz
@dydul: a nawet nie grałem xD tak jak origins mi się podobało i skończyłem całą grę z wieloma pobocznymi to porzuciłem serie podczas następnej części w momencie kiedy miałem wrażenie, że gram w tą samą gierkę w którą grałem ostatnio (czyt. origin xd) no i dokładnie w momencie kiedy powtórzył się quest (nie daily) to stwierdziłem, że to g---o jest xd
  • Odpowiedz
@Phallusimpudicus: ta zasada po raz kolejny się sprawdza, choć tu wiadomo było, że będzie... no, na pewno nie za dobra gierka. ;)
Za to zrobiłam preordera, przyznam się - Kingdom Come Deliverance 2. I to był wyjątek od zasady. :D
  • Odpowiedz
  • 30
Gra za 350 nie powinna wyglądać jak gra mobilna w menu głównym

@paluszki_rybne: zgadzam się w 100% - chcesz się bawić w microtransakcje to robisz f2p z gównem w sklepie.
Sprzedajesz grę za prawie 100 eurasów, to dajesz ludziom (rzekomo) poziom AAA i "full experience".

Ludzie nie mają do siebie szacunku kupując to, naprawdę xD
  • Odpowiedz
@paluszki_rybne: k---a płonące konie w assassin's Creed xd ja jebix w WoWie bym jeszcze zrozumiał czy innym fantasy ale jak można chcieć coś takiego w AC, które jakiś tam realizm powinno posiadać? W setupie sci-fi by mnie magiczny kucyk w oczy gryzł xd
  • Odpowiedz
Ciekawe czy kiedys wróci rynek deweloperów pasjonatów gdzie gry będą skończone jakbbeda skończone, gry będą o tym co widzi artysta a nie marketingowiec/wokowiec.
Gra nastawiona na gameplay a nie $$$$ wyciskane.
  • Odpowiedz