Ktoś mi wytłumaczy dlaczego w obecnym kryzysie w IT spowodowanym dynamicznym rozwojem AI ludzie dalej wybierają niecywilizowane B2B, na którym nie ma L4, urlopu, są kary finansowe po 100 tysięcy, można cię zwolnic z dnia na dzień, trzeba pracować w biurze nawet na b2b, darmowe nadgodziny itd.
Skoro można wybrać cywilizowany UoP - L4, urlop, kara max 3 pensje (a i to ciężko), odprawa, 3-miesiące wypowiedzenia, ciężko o dyscyplinarkę, sąd pracy, prawa pracownicze, nadgodziny jak są to płatne 150-200%, często jest KUP który powoduje, że różnica między UoP a B2B to raptem 2000 zł miesięcznie, wiec nie opłaca się przechodzić na b2b dla takich groszy...
1. Zagraniczne firmy nie oferują UoP. Rzeczywiście jak ktoś bierze B2B w Polskiej firemce to dziwne to zachowanie lepszy jest UoP pod warunkiem że firma ma autorskie KUP, a nie każda ma.
2. Pierwszy lepszy kalkulator wynagrodzen mówi mi że przy zarobkach np 34k zostaje na UoP w ręcę 23 500 zł. Gdzie jest 11 500 zł jak się pytam? Ryczałt 8.5% + ZUS wychodzi dużo mniej i więcej
@nad__czlowiek: Więcej się zarobi. A obawa przed tysiącem scenariuszy, z których żaden się nigdy nie wydarzy, jest dla ludzi którzy się boją i nigdy nie podejmują ryzyka.
2. Pierwszy lepszy kalkulator wynagrodzen mówi mi że przy zarobkach np 34k zostaje na UoP w ręcę 23 500 zł. Gdzie jest 11 500 zł jak się pytam? Ryczałt 8.5% + ZUS wychodzi dużo mniej i więcej zostanie Ci w kieszeni.
@Luigi93: po pierwsze w IT nie masz 34k na UoP - średnie zarobki dla seniora 10 lat stażu to 23k netto b2b / 20k brutto UoP po drugie -
@nad__czlowiek jest b2b i jest b2b. b2b to czesto: Znacznie większą roznica niż 2000 (chyba że siedzisz u Janusza) Płatny urlop i chorobowe w w umowie Wieksze skupienie na budowaniu własnej wartości (bo wiesz, że mogą Cie zwolnić i utrzymujesz swoją atrakcyjnosc)
Zresztą na UoP to poczucie bezpieczeństwa jest złudne. Jak się przestaną komórki w Excelu zgadzać to też lecą całe
@nad__czlowiek: Ten kryzys to nie od AI, a od spowolnienia gospodarczego. Ale od lutego sie znowu ruszylo. B2B tez mozna tak zaplanowac aby byl i urlop i wszystko sie zgadzalo. I Ciezko znalezc UoP gdzie dostaniesz na czysto np 45K PLN.
@bst ale AI teraz tez bedzie mial na to ogromny wplyw. Nawet nie wiesz ile firm zamiast zatrudniac 3-4 juniorow zatrudni 2. Bo wydajnosc zostaje zachowana
@nad__czlowiek: Tak bylo od roku, teraz powoli wracaja zarobki, tzn w europie/w firmach z EU. nie wiem jak w typowo polskich. I nie mowie to o programowaniu.
@slgdfhsdhjfbs: Zalezy jaka branza. Ja gdzies od roku rozgladam sie za praca w PL i takie sie zrobily stawki dla seniorow. Teraz od lutego znowu sie robi normalnie. Ale juz mi sie odechcialo firm z PL.
po pierwsze w IT nie masz 34k na UoP - średnie zarobki dla seniora 10 lat stażu to 23k netto b2b / 20k brutto UoP
@nad__czlowiek: a o ile zaklad ze sa firmy gdzie masz i wiecej na UoP +PPE+ samochod+ akcje RSU? to ze nie miales nigdy oferty z Tier 1 to nie znaczy ze takich ofert nie ma. Są i to wcale nie tak raz na pol roku
@nad__czlowiek: a o ile zaklad ze sa firmy gdzie masz i wiecej na UoP +PPE+ samochod+ akcje RSU? to ze nie miales nigdy oferty z Tier 1 to nie znaczy ze takich ofert nie ma. Są i to wcale nie tak raz na pol roku sie trafi jedna oferta.
Pisze z autopsji jako osoba siedzaca w IT od 20 lat, obecnie na grejdzie Director.
@nad__czlowiek: w czym przeszkadza siedzenie na wykopie? wlasnie tlumacze Ci ze pracuje za wiecej niz 23k brutto i ze w korpo ktorym pracuje to Specjalista od O365 ma wiecej niz 20k brutto - i mimo ze to jest grade managera to rola jest -individual contributor , czyli gosc nie ma zadnego zespolu. 23k brutto ? ja mam wiecej z rocznego vestingu RSU na mojej pozycji niz roczna kwota netto takiej
@nad__czlowiek: mam tu konto 12 lat, nie musze nic udawadniac mozes sobie zrobic inwigilacje i zobaczyc o czym pisze i jakie screeny czy zdjecia tu wklejam. to Ty masz tu konto od 2 lat i ciagle trollujesz jak niskie zarobki sa w IT . ale zobacz pokaze Ci jeszcze jak wyglada pasek placowy premii rocznej wyplacanej w lutym :P
Ktoś mi wytłumaczy dlaczego w obecnym kryzysie w IT spowodowanym dynamicznym rozwojem AI ludzie dalej wybierają niecywilizowane B2B
@nad__czlowiek: bo niektórzy ciągną hajsiwo od zagranicznych firm które nie mają jakiegokolwiek oddziału albo przedstawicielstwa w PL, podziękowaliby za współpracę jakbyś powiedział że chcesz polski UoP.
Ktoś mi wytłumaczy dlaczego w obecnym kryzysie w IT spowodowanym dynamicznym rozwojem AI ludzie dalej wybierają niecywilizowane B2B, na którym nie ma L4, urlopu, są kary finansowe po 100 tysięcy, można cię zwolnic z dnia na dzień, trzeba pracować w biurze nawet na b2b, darmowe nadgodziny itd.
Skoro można wybrać cywilizowany UoP - L4, urlop, kara max 3 pensje (a i to ciężko), odprawa, 3-miesiące wypowiedzenia, ciężko o dyscyplinarkę, sąd pracy, prawa pracownicze, nadgodziny jak są to płatne 150-200%, często jest KUP który powoduje, że różnica między UoP a B2B to raptem 2000 zł miesięcznie, wiec nie opłaca się przechodzić na b2b dla takich groszy...
1. Zagraniczne firmy nie oferują UoP. Rzeczywiście jak ktoś bierze B2B w Polskiej firemce to dziwne to zachowanie lepszy jest UoP pod warunkiem że firma ma autorskie KUP, a nie każda ma.
2. Pierwszy lepszy kalkulator wynagrodzen mówi mi że przy zarobkach np 34k zostaje na UoP w ręcę 23 500 zł. Gdzie jest 11 500 zł jak się pytam? Ryczałt 8.5% + ZUS wychodzi dużo mniej i więcej
@Luigi93: po pierwsze w IT nie masz 34k na UoP - średnie zarobki dla seniora 10 lat stażu to 23k netto b2b / 20k brutto UoP
po drugie -
Znacznie większą roznica niż 2000 (chyba że siedzisz u Janusza)
Płatny urlop i chorobowe w w umowie
Wieksze skupienie na budowaniu własnej wartości (bo wiesz, że mogą Cie zwolnić i utrzymujesz swoją atrakcyjnosc)
Zresztą na UoP to poczucie bezpieczeństwa jest złudne. Jak się przestaną komórki w Excelu zgadzać to też lecą całe
B2B tez mozna tak zaplanowac aby byl i urlop i wszystko sie zgadzalo. I Ciezko znalezc UoP gdzie dostaniesz na czysto np 45K PLN.
@bst: xDD senior w Polsce ma 10 lat expa i 20-23k netto b2b MAX. Team leader 15+ lat expa 25-28k netto b2b
na czysto żaden nie ma nawet 25 tysięcy
@nad__czlowiek: Powiedz mi że nie znasz rynku IT, bez mówienia że nie znasz rynku IT
Na testowanie oprogramowania czy świadczenie supportu (dyżury w IT) też 8.5%
Jak robisz dla zagranicznych firm to i te 34k można mieć ale no pozbywasz się UoP
Nie znam żadnego seniora który by zarabiał mniej niż 25k nawet na UoP...
@nad__czlowiek: a o ile zaklad ze sa firmy gdzie masz i wiecej na UoP +PPE+ samochod+ akcje RSU? to ze nie miales nigdy oferty z Tier 1 to nie znaczy ze takich ofert nie ma. Są i to wcale nie tak raz na pol roku
23k brutto ? ja mam wiecej z rocznego vestingu RSU na mojej pozycji niz roczna kwota netto takiej
źródło: image
Pobierzale zobacz pokaze Ci jeszcze jak wyglada pasek placowy premii rocznej wyplacanej w lutym :P
źródło: image
Pobierz@nad__czlowiek: bo niektórzy ciągną hajsiwo od zagranicznych firm które nie mają jakiegokolwiek oddziału albo przedstawicielstwa w PL, podziękowaliby za współpracę jakbyś powiedział że chcesz polski UoP.