Aktywne Wpisy

wiesiu2 +238
CyberFolks właśnie próbowało "po cichu" podmienić mi pakiet serwera. Budzę się rano, a w skrzynce mail z informacją o kończącej się usłudze i fakturą na 1 099,00 zł netto – za hosting „wp_FLY”, którego nigdy nie zamawiałem. Loguję się do panelu, a tam okazuje się, że zamiast dotychczasowego pakietu za 699 zł netto, nagle mam coś droższego o 400 zł. Tego typu zagrywki kojarzyły mi się dotąd z #homepl czy

źródło: cf
Pobierz
ekizaa +109
Ja to tylko tu zostawię, komentarze pod tym wrzucę później xdd

źródło: 1000027670
Pobierz
#demografia #dzietnosc #polska #gospodarka
źródło: image
PobierzJa tam się cieszę z tego że jako naród wymieramy
Nie ma się z czego cieszyć - zastąpią nas dzikie ludy, z którymi za 20 lat będzie więcej problemów niż z Sebixami z Bałut.
@Satan_Was_a_Babyboomer: Cała Europa a w zasadzie większość świata, ma to na co zasługuje?
Było referendum w którym można było zagłosować przeciw przyjmowaniu bandytów z afryki, ale lewackie tuby propagandowe sponsorujące POKO i tvnowską dzicz, wyprały ludziom mózgi, i nie wzięli udziału.
Uśmiechnięty rafałek razem z donaldem prowadzą nas w przepaść, a Polacy wciąż śpią, to czego się spodziewać.
@niebieskatrytytka: Ale kto tak mówi? Na świecie to wiem że jest kryzys z tym że:
U nas spada dzietność a kraje zachodnie są na tyle bogate by sobie z tym poradzić a nasz kraj dozna wspaniałego szoku.
Tam się to wszystko wcześniej zaczęło, mogliśmy wykorzystać tą okazję jako kraj i robić się na "enklawę"
źródło: temp_file5763201548360220436
Pobierz@ameneos: Dokładnie, Ukraina będzie kubłem zimnej wody dla ostatnich naiwniaków od boomow powojennych. Skoczą z 0,90 na chwilę do 1,30 i tyle. Kobiety wyjechały, mężczyźni wyjadą po zdjęciu moratorium i kraj sobie zaniknie zmieniając się w dzikie pola z górnictwem, rolnictwem przemysłowym i energia atomową. Szkielet przetrwa ale na stałe wypadną z ligi krajów średnich demograficznie.
@PfefferWerfer: A co ma do tego 1980?
@Satan_Was_a_Babyboomer: Ty. Masz fantazję, że Polacy pokanają oczywiste zmiany cywilizacyjno kulturowe, z którymi nie radzi sobie cały świat.
@Satan_Was_a_Babyboomer: Możesz robić sobie enklawę, jednak nie ma to żadnego związku ze zmianami demograficznymi.
@bigos555: Echo baby boomu powojennego w sprzyjających warunkach zrobiło kolejny baby boom lat 80.
Dzisiaj nic by z tego nie było, dzieci lat 80. odmówiły rozmnażania się.
@PfefferWerfer: To jest często powtarzany mit. Nic takiego nie było. Tfr ledwo drgnąl w drugim miejscu po przecinku. Ludzie nie zaczeli masowo robić dzieci, jak się przyjęło w tej legendzie.
@bigos555: Wystarczy, że nie przestali (bo mieli nadal zastępowalność pokoleniową) i taki stan wyprodukował baby boom bez problemu. Nie mielibyśmy też żadnych problemów gdyby ta dzietność nie drgnęła przez następne 40 lat i mielibyśmy baby boomy jak w zegarku co pokolenie.