Aktywne Wpisy

Szybki_bill99 +384
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

perfumowyswir +28
#gielda
Rząd szykuje podwyżkę ryczałtu na 15%, trzeba na to fire jak najszybciej przejść, bo nas wydoją do zera
Rząd szykuje podwyżkę ryczałtu na 15%, trzeba na to fire jak najszybciej przejść, bo nas wydoją do zera

Na znanym lekarzu chcą od 1 do 2k
od 2 tygodni chodzi mi pomysł do głowy żeby to samemu przeprowadzić, zacząłem wcielać plan w życie a mianowicie.
Oglądałem około 30 operacji z techniką którą chce zrobić.
W zasadzie to jest bajecznie proste kupiłem już
2 szczypce chirurgiczne (kupiłem po 19zł x2 + wysyłka 15zł) na stronie medycznej + nożyce chirurgiczne 100zł
Rękawice pudrowe, igła jednorazowa z nicią (nie wchłanialną)
fartuch medyczny (15zł)
fartuch operacyjny na j---a (15zł)
do tego skalper elektroniczny jednorazowy do przecięcia tkanki (i tu on robi głównie robotę) z alliexpress
na początku scrub rąb + do mikrofali 3x Opatrunek parafinowy z gazy z chlorheksydyną 0,5% + osticept + sól fizjologiczna do ewentualnego płukania
łapię szczypcami z dwóch stron, przecinam, a następnie pozostałą skórę odcinam nożycami chirurgicznymi i zszywam.
I w sumie tyle i zamykam się w 250-400zł
Nie mam dostępu do znieczulenia, ale rozkminiłem że po prostu daje się lidokainę, więc w Polsce można bez problemu rozkminić braveran control ma 96mg lidokainy na 1g aeorozlou.
Jedynie co się obawiam to że zemdleję XD, i nie będzie miał kto dokończyć, ziomka zapytałem czy by mi nie poasystował bo to w sumie ciekawe ale powiedział że mnie p------o, i nawet chciał mi dołożyć do tego lekarza XDD
a ja w sumie chce samemu, zobaczyć jak to jest. Ogólnie jestem p------y trochę, bo już wycinałem sobie kilka zmian skalpelem + wrastające paznokcie, a ostatnio zamiast iść do laryngologa samemu kupiłem zestaw do nacinania ropienia i ogarnąłem z zestawem luster.
Co myślicie?
#kiciochpyta #urologia #zdrowie
źródło: Zrzut ekranu 2026-05-30 o 00.33.38
PobierzSam zabieg u lekarza trwa 20 min
wpiszczie sobie na google short frenulum surgery video i tam macie jak to wyglada
źródło: obraz
Pobierz@PiersiowkaPelnaZiol: bardzo
Jak coś ja bym poszedł do lekarza.
Komentarz usunięty przez autora
Zrob sobie zawczasu analize ktore rzeczy moga pojsc zle. Zbyt glebokie lub nieestetyczne ciecie, albo udane ciecie lecz pozniej niemozliwosc zszycia siebie z powodu wiekszej bolesnosci szycia. Rozwazylbym wstepne "zaprawki" na probe pare tygodni wczesniej
1. Zrobienie jednego szwu (bez
źródło: 1000004255
PobierzKomentarz usunięty przez autora