Aktywne Wpisy

ibleedforyou +334
smalce alfa dbajom o swoje bezpieczeństwo
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
sildenafil +235
Kolejka do lekarza w galerii handlowej aby zrobić darmowe USG jąder. Ludzie pytają, dlaczego mężczyźni się tak poniżają zamiast zrobić to badanie w gabinecie, na umówioną godzinę.
Nie zadaje tych pytań ten, komu 300 zł nie ciąży, aby je wydać na prywatną wizytę ani nie zadaje ich ten, kto usłyszał od lekarza rodzinnego „a po co skierowanie na USG skoro nie ma pan żadnych objawów”.
Pozdrowienia dla tych wszystkich. Też stałem w
Nie zadaje tych pytań ten, komu 300 zł nie ciąży, aby je wydać na prywatną wizytę ani nie zadaje ich ten, kto usłyszał od lekarza rodzinnego „a po co skierowanie na USG skoro nie ma pan żadnych objawów”.
Pozdrowienia dla tych wszystkich. Też stałem w
źródło: IMG_3700
Pobierz

Zawsze interesowały mnie sieci, ale same sieci to troszkę nudy, więc zacząłem myśleć o cyber bezpieczeństwie. Tylko czy w Polsce w ogóle da się w tej specjalizacji zrobić karierę? Patrzyłem na oferty pracy i wydaje mi się, że nie ma ich zbyt dużo.
Czy ktoś pracujący w tym obszarze mógłby się wypowiedzieć? Doceniam wszystkie podpowiedzi ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
#informatyka #pracait #cyberbezpieczenstwo
CO do tego pierwszego, szeroka wiedza techniczna jest wymagana. CO to tego drugiego, to nic poza gadką nie jest wymagane. A mając techniczne skille, to pracownicy Ciebie pokochają.
@Emulsja: Nie, nie będzie. W security podobna sytuacja jak w DevOps. Próg wejścia wysoki i praktycznie nie zatrudnia się juniorów. Chyba, że jakieś osoby od ryzyka, KYC, AML i patrzenia na alerty z SOC.
@wieniu najbardziej interesowałaby mnie chyba Cybersecurity Analyst. Chcę coś robić, a nie tylko dokumentować itp.
Komentarz usunięty przez autora