Wpis z mikrobloga

a znasz przykłady prowadzenia takiej "dyplomacji" przez Chiny w ostatnich, powiedzmy, 30 latach?

@Sweet_Pear_in_Teriyaki: ( ͡ ͜ʖ ͡) tak, CHRL stosuje powszechnie wymuszenia w Afryce, gdyby odwrócić sytuację nasze władze powinny robić tak samo - to się nazywa polityką międzynarodową i sensowne państwa tak działają ( ͡ ͜ʖ ͡) by wymusić swoje interesy
  • Odpowiedz
@mike100: w sensie jakie wymuszenia? Z tego co ja wiem budują Afryce infrastrukture w zamian za surowce, to się nazywa wymiana handlowa a nie wymuszenie.
No i gdzie widzisz tu analogie do straszenia kogoś psem podczas oficjalnego spotkania? Bo o tym była mowa.
  • Odpowiedz
@La-Paz: [ja nie umiem ;p] Bardzo bym prosił o zangielszczoną wersję tego mema, napewno bardzo się przyda do odpowiedzi wszelkich muskowych itp wysrywów na Iks; n------------m nim jak z karabinu z mojego superkonta,, ty^^
  • Odpowiedz
@La-Paz:

Hey, descendants, are you keeping the Russians on their knees like I taught you?
(Do góry)

What do you mean 'we knelt down'? My God, what do you have on your lips?
(Na dole)
  • Odpowiedz
@La-Paz: Hej, masz świetny awatar i urokliwe w tle aż mi się muzyka z Frieren w głowie uruchamia.
Ale kurde ostatnio Twój awatar plus nazwa wyryly się w mojej pamięci. I mam jakiś błąd mózgu bo wchodzę na główną i dalej widzę ten nick i awatar. Hehe zabawnie. Takie BTW..
  • Odpowiedz
@La-Paz: no nie wiem, sam pomysł mi się podoba, ale jak widzisz nie bardzo w memy umiem.

Hey, kid, are the Russians on their knees?
My God, what do you have on your lips?

Skrócony tekst co przychodzi mi do głowy.
  • Odpowiedz
No i gdzie widzisz tu analogie do straszenia kogoś psem podczas oficjalnego spotkania? Bo o tym była mowa.

@Sweet_Pear_in_Teriyaki: ehhh Merkel boi się psów, więc w czasie rozmów w Moskwie przez "przypadek" pojawił się pies Fjutina co wyprowadziło Merkel z "równowagi" - co to ma wspólnego z polityką, CHRL może straszyć UE spuszczeniem psa tzn kacapa ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@mike100: oki, ja rozumiem o co chodziło w poście z psem i Merkel, ale pytałem czy potrafisz wskazać jakieś przykłady tak prymitywnej dyplomacji, czy polityki na użytek wewnętrzny, Chin w ostatnich trzydziestu latach.
  • Odpowiedz
tak prymitywnej dyplomacji

@Sweet_Pear_in_Teriyaki: ( ͡ ͜ʖ ͡) serio i piszesz to w temacie dotyczącym prymitywnej dyplomacji, ale pewnie masz rację, władcy CHRL chcą być beatyfikowani i nie wykorzystują swoich strategicznych przewag ( ͡ ͜ʖ ͡) .
  • Odpowiedz