Wpis z mikrobloga

nie sądze żebym musiał Ci wysyłać coś podobnego żebyś przemyślał swój stosunek wobec Chin

pracujesz w ambasadzie CHRL ? ( ͡ ͜ʖ ͡) pytam bo kiedyś dyskutowałem z jednym z pracowników i obiecał mi "czerwoną książeczkę" w przekładzie na PL i się nie doczekałem ¯\(ツ)/¯

Bo nie wierze
  • Odpowiedz
@mike100: pierwsza część pomine, bo możesz kupić bez problemu ale nieco nieaktualna publikacja.

Chiny były w swojej historii w sytuacji że mogły zwasalizować kacapa i wykorzystać go przeciw UE ? ( ͡ ͜ʖ ͡)

Jakby, nie wiem, od dziesięciu lat co najmniej, a od pieciu to robią? Jednak z założeniem że nie "przeciw" a w celu "wywarcia nacisku" czy "sugerowania obrania rozsądnej drogi" subtelne różnice ale jednak są, subtelność w
  • Odpowiedz
pierwsza część pomine, bo możesz kupić bez problemu ale nieco nieaktualna publikacja.

@Sweet_Pear_in_Teriyaki: a niby dlaczego nie aktualna ¯\(ツ)/¯ Mao wiecznie żywy a do tego wersje wydawane w PRL były znacząco okrojone, ze względu na konflikt Rus-CHRL, kiedyś w ambasadzie CHRL była dostępna oficjalna wersja PL, nie poprawiana przez towarzyszy radzieckich.

No tak, rzeczywiście, zbudowanie najpotężniejszej gospodarki świata wymagało tylko przeczytania
  • Odpowiedz