Aktywne Wpisy

SlepyBazant +37
czyli sprawa już się chyba trochę rozwiązała, że nie było to zabójstwo z przypadku czy że nie chciała z nim chodzić. Na necie piszą, że był ofiarą hejtu i to wieloletniego, nawet miał swój hejterski fanpage na ig. Sam sposób działania - zaciągnięcie do jakiegoś warsztatu, skatowanie młotkiem, przypalanie, oblewanie żrącą substancją, wrzucenie ciała do śmietnika, wskazują, że prawdopodobnie chciał ją w ten sposób upokorzyć. Bym się nie zdziwił, gdyby chłopak po

annlupin +1
wgl jakie muzyczki słuchacie sobie dzisiaj w nocy do mirkowania
Dostaję czasem na swoim kanale (czy gdziekolwiek indziej) złe komentarze dot. tego że mówię głośno jako zawodowy projektant graficzny o tym, że GIMP nie nadaje się na te chwilę do celów biznesowych. Powodów widzę wiele (przynajmniej na bazie 3.0 RC), ale do niektórych nie chce to dotrzeć.
Kibicuję bardzo każdemu projektowi FOSS, jednak bardzo istotne jest, aby program był ergonomiczny, względnie użyteczny i w miarę przyjazny w obsłudze. GIMP niestety nie spełnia żadnego z tych warunków jak do tej pory.
Z pewnością przetestuję finalną wersję 3.0, ale nie spodziewam się wiele zmian po tylu latach, oprócz bezstratnej edycji. A szkoda.
#gimp #linux #linuxmint #grafika #grafikakomputerowa #photoshop #ubuntu #debian #archlinux
źródło: gimp-3.0-splash
Pobierz@olinuksieprzykawie: nawet, bardzo wolny :P
źródło: image_picker_025999FB-DB1E-46F2-AE6B-ADD9419C9310-4567-00000184E8D52D33
PobierzAlbo ostateczny killer: tekst z obramowaniem na kole, a potem edycja tekstu xD
Ja nie jestem malarzem z tabletem, dla mnie Krita jest bezużyteczna. Jak ktoś rysuje chińskie bajki, to pewnie tak.
@olinuksieprzykawie: dużo zależy jak interpretujesz "cele zawodowe". Jeśli chcesz soft do pacy komercyjnej który wspiera wszystkie standardy, druku, profili kolorów i inne bzdety
@mk321: GIMP to jest kombajn i nawet nie zdajesz sobie sprawy ile projektów ciągnie z kodu gimpa.
Tak że no,
Mało tego, piszesz sam o większej ilości kroków przy wykonaniu jakiejś akcji. Jeżeli od czasu do czasu skrobie się coś w domu, to nie musi to
@olinuksieprzykawie: prawda, że GIMP nie nadąża (od kilku lat) ale też bym jakoś nie umniejszał GIMPowi.