Wpis z mikrobloga

Koledzy i koleżanki spod tagu #motoryzacja, przyszedł czas na zmianę auta.
Szybkie pytanie do Was, który z modeli wydaje się najciekawszym wyborem na kolejne 3-4 lata? Wszystkie auta z podobnego segmentu i budżetu.
#lexus ma chyba najlepsze materiały no i #hybryda jest na plus. Za to wygląd zewnętrzny dość nudny.
#audi podoba mi się najbardziej wizualnie, choć wnętrze trochę twarde i oldschoolowe
#mercedes po wizycie w salonie sporo zyskał w moich oczach, choć dobrze wyposażony wyjdzie chyba najdrożej
#volvo niby fajne ale jednak trochę dziadkowóz. Jeszcze nie oglądałem w salonie.
#bmw nie do końca mój gust, ale też nie oglądałem go na żywo

A może zaproponujecie coś innego w tym segmencie?

Jakie auto?

• Lexus UX 53.0% (44)
  • Audi Q3 16.9% (14)
  • Mercedes GLA 6.0% (5)
  • Volvo X40 18.1% (15)
  • BMW X1 6.0% (5)

Oddanych głosów: 83

• 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@totem_lesnych_ludzi: no ta tylko że ci co polecają to co najwyżej stać na 15 letnie samochody i nie ma w tym żadnej merytoryki tylko takie "wbrew zasady bo po co dopłacać za prymium" bo to merc-audi-bmw a nawet nie jeździli żadnym z tych aut xd
  • Odpowiedz
@ManWithOutNick: Kupilem w programie Selekt z przebiegiem 66k km. Przez troszke ponad rok samochód był w serwisie 5 razy. Zdazyl sie zepsuc: alternator, akumulator główny, akumulator pomocniczy, awaria czujnika nasłonecznienia, czujnik sondy lambda (ten czujnik przed katalizatorem, nie weim czy tak sie nazywa). Kupując samochód dostałem info, że akumulator jest nowy. Niestety po roku musial być wymieniony :D Nie wiem czy to tylko przypadek w moim egzemplarzu, ale gumy strasznie
  • Odpowiedz
@ManWithOutNick: A. Jeszcze czujniki parkowania musiały być wymieniane :P Użytkowanie samochodu to jakieś 30% trasa, 70% miasto. Jazda przepisowa, w miare spokojna. Ogólnie to jestem mega zawiedziony samochodem. Mimo, że sama jazda sprawia dość sporo frajdy i jest mega komfortowo jak na taka klase.
  • Odpowiedz
@ManWithOutNick: I jako ciekawostka...Nowa Kuga w wyposażaniu ST-line X albo Active X jest jak na moje ucho lepiej wyciszona niż XC40. Do tego mega oszczedna hybryda z benzynka 2,5. Troche nudny samochod, ale prowadzi sie BAJECZNIE (jak to Ford).
  • Odpowiedz