Wpis z mikrobloga

Uszanowanko,

w nawiązaniu do poprzedniego wpisu:
https://wykop.pl/wpis/80349653/kazdemu-kto-utracil-w-zyciu-radosc-z-grania-jaka-m

postanowiłem podzielić się kolejną radą, która być może pozwoli Wam przywrócić radość z grania w gry wideo jaką mieliście w podstawówce i gimnazjum #wykop30plus

Bardzo polecam spróbować vr. Na spróbowanie, używanego Meta Quest 2 da się teraz wyrwać za 800-1000 zł. Myślę, że to optymalny wybór na początek. Bardzo łatwo można go spiracić więc jeśli pozwala Ci sumienie to bez przeszkód można wgrywać sobie kopie zapasowe.

Poza grami typowo ruchowymi jak Beatsaber czy Eleven Table Tenis, które bardzo polecam, niesamowicie genialnie są zrobione porty Dooma3, Medal of Honor:AA, Quake2 i Return to Castle Wolfenstein.

Dla 30+ zgreda, który jarał się, że te gierki w 2003 działały mu na Athlonie 1200mhz, 256mb ram i jakimś radeonie z 128 vram ogrywanie tego w lepszej grafice i w vr jest wręcz mistyczne.

Poziom nostalgii i zachwytu, że normalnie trzymam dwoma rękami karabin i walę do Niemców przez muszkę i szczerbinkę wywala poza skalę. Literalne bycie w grze to było od zawsze moje marzenie dzieciństwa, które można w 2025 łatwo spełnić i znowu poczuć tą dawną magię.

Serdecznie polecam i pozdrawiam

#gry #nostalgia #retrogaming #oculus #vr
@CzlowiekMagnetowid +33
Każdemu kto utracił w życiu radość z grania jaką miał mając 12 lat serdecznie polecam #nintendoswitch

Niby to samo mogę włączyć na kompie, bo nie jaram się grami nintendo, ale to że gra włącza się natychmiast od momentu, w którym ją ostatnio przerwałeś i możesz być
CzlowiekMagnetowid - Uszanowanko,

w nawiązaniu do poprzedniego wpisu: 
https://wykop...

źródło: 1000011076

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@CzlowiekMagnetowid: poki co radość z grania po 30tce przywrócił mi SteamDeck, dzięki niemu gram nawet w gry których nie odpalił bym nigdy na PC. Dużym plusem jest to że jak kończysz grac to wciskasz raz "power" i konsola się usypia, jak chcesz wrócić do gry wciskasz znowu power i w sekundę zaczynasz tam gdzie skończyłeś bez czekania aż komp się uruchomi i czekania aż gra się wlaczy itd.

Co do
  • Odpowiedz
@Hmrogrz Brzmi zajebiście. Meta Quest3 też mnie jara z tym swoim AR.
Ja tego posta napisałem dla siebie sprzed roku czyli ludzi, którzy mają stare kompy typowo do pisania, chcieliby znowu poczuć dawną radość z grania I nie chcą wydawać za dużo kasy.

Mój poprzedni post był o Switchu, który właśnie był tą iskrą, która nakręciła mnie na powrót do grania i w 100% się z Tobą zgadzam, że możliwość włączenia
  • Odpowiedz
@CzlowiekMagnetowid: ja ogolnie duzo gram, ale już mnie męczyła mysz i klawiatura bo trzeba było w sumie siedzieć w jednej, podobnej pozycji. Zacząłem grać na kompie padem i było już dużo lepiej i przyjemniej (gdzie ja pcmasterrace i zawsze brzydziłem się pada), ale znowu pozycja siedzaca przed kompem mnie denerwowała i teraz na wersalce w pozycji półleżącej na SteamDecku to jest totalny sztos.
  • Odpowiedz
@CzlowiekMagnetowid: RTCW ❤️ Chyba z dziesięć razy to przechodziłem. Najlepsze było znalezienie haka na Uber Soldata, który polegał na ustawieniu się w odpowiednim miejscu (już nie pamiętam gdzie dokładnie), on stał za to w bezruchu za jednym z filarów i elegancko się go r-----------o kilkunastoma strzałami że snajperki. Coś cudownego (⁠.⁠ ⁠❛⁠ ⁠ᴗ⁠ ⁠❛⁠.⁠)
  • Odpowiedz
@biszkoptowy_pies_obronny Mocno polecam przejście jeszcze raz w vr () W kryptach strasznie się bałem jako 13 latek, a w vr jako 34 latek się totalnie zesrałem.
Uczucie jak wyskakuje ci na mordę z trumny ten zombie a ty wydzierasz mordę i walisz do niego w panice na oślep z mp40 jest nie do podrobienia (ʘʘ)
  • Odpowiedz
@fastmotion Ja wolę granie na stojąco- wtedy lewą gałką chodzisz płynnie do przodu, tyłu i na boki, a kierunek określasz po prostu obracając się w daną stronę. To jest bardzo naturalne i szybko da się przyzwyczaić.

Jak chcesz grać na siedząco to dalej chodzisz płynnie ale masz dodatkowo prawą gałkę, która obraca cię skokowo o 45 stopni. Na siedząco w fpsy chce mi się po chwili rzygać, ale to pewnie zależy
  • Odpowiedz