Wpis z mikrobloga

Matka chce, żebym nienawidził swojego ojca.
Trudno mi go nienawidzić, bo w sumie nie widziałem, żeby poza pracą miał jakieś super życie.
Może nie znam sytuacji i ją zdradził, kiedy mnie nie było na świecie.
Wiem, że następne 10–15 lat zapieprzał w tych samych ciuchach, a ja miałem wyjazdy, nowe ciuchy, komputery itp.
Nie wiem, dlaczego miałbym go nienawidzić, ale tego się ode mnie oczekuje.

#zalezdupy
#gorzkiezale
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@TheKa: Możliwe, że ma ku temu jakiś powód, ale może mnie chroni i nigdy mi go nie przekazała. Ale podświadomie każe mi nienawidzić ojca. Z drugiej strony, żyłem z nim prawie 20 lat, nie widziałem żadnych zdrad, a facet chodził 10 lat w tych samych ciuchach i tylko pracował.
  • Odpowiedz
  • 0
@kaspil: Niestety, coś w tym jest. W moim życiu głównie pracował i ciężko harował, żebym miał wakacje, ciuchy itp. Sam chodził w tych samych ubraniach przez cały czas. Może coś odwalił przed moimi narodzinami, ale to nie powód, żebym miał go nienawidzić przez całe życie. Teraz nie mam z nim kontaktu, nawet nie wiem, czy w ogóle żyje.
  • Odpowiedz
@_mnemonick_ wy chcecie brać udział w wyborach i wybierać rząd jak ktoś się zastanawia nad tym bo ktoś od niego czegoś oczekuje xD komedia. To coś w stylu, jak ci powiem żebyś skoczył/a w przepaść to skoczysz? Chryste, ludzie, skąd wy się bierzecie
  • Odpowiedz