Aktywne Wpisy

Quashtan +17
W sumie kiedyś zrobiłem challenge, aby podejść do 100 randomów osób na ulicy - powiem wam tak po tym doświadczeniu, przestałem być w ogóle ciekawy świata ani też ludzi, oczekiwania nie przeżyły spotkania z rzeczywistością i w przeciwieństwie do redpillaków zaakceptowałem wnioski.
z tej 100 osób to 70 osób chciało zamienić kilka słów, a 30% powiedziała z miejsca, że nie. Prowadziłem rozmowę, ludzie są bierni. Poza tym ich życie jest rutynowe zarówno
z tej 100 osób to 70 osób chciało zamienić kilka słów, a 30% powiedziała z miejsca, że nie. Prowadziłem rozmowę, ludzie są bierni. Poza tym ich życie jest rutynowe zarówno

Metodzik +458
✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁 DARMOWA GRA NA EPIC ✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁
🔥 Dziedzictwo Hogwartu za D̲A̲R̲M̲O̲ na EPIC 🔥
📊 OCENY:
Metacritic: Metascore: 84/100, Userscore: 8.1/10
🔥 Dziedzictwo Hogwartu za D̲A̲R̲M̲O̲ na EPIC 🔥
📊 OCENY:
Metacritic: Metascore: 84/100, Userscore: 8.1/10

Bracia bliźniacy Ian i Stuart Paton, którzy wyhodowali rekordową dynię, zajmują się uprawą dyń olbrzymich od ponad pięćdziesięciu lat. W minionych latach kilkakrotnie zbliżali się do pobicia rekordu, lecz dopiero w tym roku się to udało. Ich dynie są uprawiane w szklarniach wyposażonych w komputerowe systemy sterowania i do wzrostu potrzebują około 492 litrów wody dziennie.
"Muggle" rosła przez przeszło cztery miesiące. W okresie intensywnego wzrostu przez około 10–15 dni przybierała średnio 31,7 kilogramów na dzień.
#ciekawostki #przyroda #ogrodnictwo #rosliny #warzywa #rekordy #gruparatowaniapoziomu
tag serii: #7ciekawostekprzyrodniczych
źródło: Muggle_giant_pumpkin
Pobierzźródło: Muggle
Pobierzźródło: Muggle 1
Pobierz@Apaturia: przecież to ponad kilogram na godzinę. Określenie "rośnie w oczach" nabiera zupełnie nowego znaczenia └[⚆ᴥ⚆]┘
Jak to w ogóle możliwe z biologicznego punktu widzenia? Czy w świecie roślin dynia jest ewenementem jeśli chodzi o rozmiar owoców?
Poziomka? Wersja XXL poziomki to truskawka i zdaje się, że to jest max, co można wycisnąć w tym przypadku. Zupełnie inna budowa, niż w
Były już takie przypadki!
źródło: IMG_0046
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Co się stawało z tymi
Co do innych warzyw, na rekordy uprawia się też kabaczki, ogórki, kapusty... Trochę tego jest ;) Nie mam pojęcia, czy dynie są ogólnie najlepsze pod względem przybierania na wadze, ale na pewno odmiany
@mk321: Tu np. jest pokazany timelapse innej olbrzymiej dyni: https://www.youtube.com/watch?v=NCSQUNrtgwk
Jest pusta w środku, dlatego moze tak rosnąć. Rosnie tylko "otoczka". Środek takiej dyni jest "rzadki" niema tam tyle towaru co w zwykłej spożywczej.