Wpis z mikrobloga

@ChlopoRobotnik2137 jak dla mnie normalne, z tym że ja nie kupowałem żeby zdrowo się odżywiać tylko tradycyjna frytkownica się zesrała na amen i coś kupić musiałem. Ogólnie i tak spryskuje oliwą żeby nie wszystko było takie suche. Tam nie ma kosmicznej technologii, obróbka odbywa się poprzez nadmuch ciepłego powietrza. Ziemniaczki wczoraj robiłem, z frytkami jest podobnie i należy je mieszać w trakcie by upiekły się równomiernie. Schabowe zrobiłem jak Bozia przykazała
RidgeForrester - @ChlopoRobotnik2137 jak dla mnie normalne, z tym że ja nie kupowałem...

źródło: temp_file316255160730105074

Pobierz
  • Odpowiedz
@ChlopoRobotnik2137: Frytki wychodzą całkiem niezłe. Nie tak jak z głębokiego oleju, ale na tyle blisko, żeby nie męczyć się z olejem. Dobrze jest je trochę skropić wcześniej tłuszczem,
Natomiast co do innych rzeczy, np. skrzydełka, to te wychodzą o niebo lepiej niż z głębokiego oleju.
Wszystko co ma pewnego rodzaju panierkę, nie za bardzo nadaje się do airfrayera, a szczególnie gdy panierka jest na bazie mąki.
  • Odpowiedz
  • 1
@ChlopoRobotnik2137: nie dobre, jak z piekarnika, na oleju dużo lepsze i jak Ci ktoś powie inaczej to albo oszukuje Ciebie, albo Ciebie i siebie ;-)

@fff112: przeciez te mrozone frytki sa nasaczone olejem.

Ogolnie dobre wychodza i masz gotowe danie w 10 min bez j-----a sie i
  • Odpowiedz