Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy jak zawołacie za dużo siana na dane stanowisko, ale dobrze wam pójdzie rekrutacja, to jest szansa na propozycję z niższą stawką czy raczej olew i it’s over dla kandydata?
#korposwiat #pracait #programista15k

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@katopa: mi się nieraz zdazyło ze firma powiedziala wiemy ze chcesz X i zaslugujesz na to ale mamy budżet Y jakbys chcial - czesto dorzucali jakis benefit typu wiekszy hajs w kafeterii, dodatkowe wolne albo wiecej pracy zdalnej (przed covidem)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Przy mojej pierwszej rekrutacji rzuciłem zaporową stawkę i powiedzieli, że tyle to nie ale dadzą 10% mniej i czy mi to pasuje. Powiedziałem, że ok i mnie zatrudnili.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jeśli nie rzuciłeś stawki totalnie z kosmosu, a chcą cię zatrudnić, to nie widzę przeciwwskazań do próby negocjacji. No ale w przypadku gdy aplikował ktoś nieznacznie gorszy, ale z mniejszymi wymaganiami finansowymi to może nie będzie chciało im się bawić.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ja wołam najpierw ile w ogóle macie budżet. Jak nie chcą powiedzieć to niemal zawsze pytają ile ja chcę i daję znać. Jak jest to trochę za dużo to rekruter zawsze powie, bo mu zależy. Jak jest mega rozjazd to i tak nie będę zaintersowany
  • Odpowiedz