Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 61
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mickpl: Ja już mam przydział wojskowy i w razie wojny musze się stawić w jednostce. Mam rozpisane nawet gdzie i co będę robił xD
Są plusy i minusy takiego rozwiązania. Napewno nie pójdę na front, tylko jestem przypisany na zapleczę. Minusy, że nie ma szans uciec przed wojną jak reszta...
  • Odpowiedz
@mickpl polskie wojsko zostałoby rozgromione jak w 39. Mięsne szturmy w obecnej epoce nie mają żadnego sensu. A wojna odbywałaby się na terenie Polski, bo nie mamy sił aby razić Rosję. Rosjanie będą pić kawkę i imprezować a Polacy będą jak Ukraińcy dronowani w swoich blokach mieszkalnych i osiedlach. Putin i tak ma więcej mięsa. On wielkorusinow nie posyła tylko jakieś ludy azjatyckie.
  • Odpowiedz
@mickpl: Bylaby? Ja juz dzieciaka wywiozlem (22lvl). Zaraz jeszcze drugi skonczy liceum i tez papatki...

Nie mamy czasu ani checi scierac sie z gownianym zyckiem i perspektywa wojny. Ostatni gasi swiatlo.
  • Odpowiedz
@mickpl: Wątpię bo łatwo gadać, wykop przyjmie wszystko xD Gadanie ja ucieknę albo ja nie ucieknę nie ma żadnego znaczenia. Ostatecznie ci co najwięcej innych wyśmiewali będą często pierwsi do ucieczki. Na pewno kto ucieknie to wojownicy z FAME MMA więc ich fani będą mogli oglądać gale w okopie
  • Odpowiedz
@Niedobry: Z krajów zachodnich wyślą was z powrotem do PL, a tutaj zbiją mokrymi szmatami po jajkach, aż sami chętnie pójdziecie się strzelać
  • Odpowiedz
w tym kraju byłaby bezprecedensowa na skalę światową liczba dezercji, emigracji i obojętności wobec nawoływań rządu

@mickpl: gó*no by było, ekspercie z zadka. Granice będą zamknięte, nikt się nie przeciśnie i nie zwieje - a jeśli nawet to deportacja czeka.
  • Odpowiedz
@mickpl no, a nie sam pisałeś, że nie jesteś zainteresowany obroną kraju, a bardziej uciekaniem? To w końcu walczyć czy nie walczyć?
  • Odpowiedz
@mickpl: w czasie insurekcji kościuszkowskiej zapowiedziano uwłaszczenie chłopów na ziemi odebranej targowiczanom, dodatkowo największe łajzy zawisły na sznurze, ale podobno Kościuszko się spił pod Maciejowicami i wszystko diabli wzięli xd
  • Odpowiedz