Wpis z mikrobloga

• 7
Myślisz że typowego wykopka to interesuje? Wykopek uroi sobie ucieczkę, a finalnie i tak będzie zmuszony pójść na front i nie będzie nawet wiedział jak się bronić xD
  • Odpowiedz
"armia zawodowa" mówi Ci to coś?

@biauekWladcaJajek: wojna na Ukrainie wyraźnie pokazała na ile tej armii zaodowej wystarczy w razie pełnoskalowego konfliktu. Trzeba mieć klapki na oczach, i braki w wyobraźni, żeby machać hasłem "armia zawodowa" w kontekście przygotowania do wojny obronnej.
  • Odpowiedz
@dominowiak: trzeba być idiota, żeby popierać powszechny pobór, przecież pierwsze co to ty czy ja zginiemy albo urwie nam nogi. Największym przegranym wojny, niezależnie od jej wyniku, gdy znajdę się na polu bitwy to będę ja albo ty jak się znajdziemy na polu bitwy.
  • Odpowiedz
@kukold: chyba sobie jaja robisz, że polska może obronić się przed rosja xD przecież to nie ma najmniejszego sensu. I tak nas podbiją i tak więc po co podnosić liczbę ofiar? Ukraina miała wsparcie dużej części świata i jest większa od Polski. My zostaniemy sami a po 24h wojny już nie będziemy mięli amunicji do strzelania xD
  • Odpowiedz
@kukold: To zależy jak mielibyśmy być zaatakowani, ale dlaczego miałoby pójść źle?
NATO ma przewagę w powietrzu i Rosja dostałaby bardzo duże uderzenie rakietami a gdyby byli bliżej to artyleria i drony
  • Odpowiedz
@kukold: Ochotnikami i zawodowcami. A jak tych zabraknie to trzeba się poddać, podpisać kapitulację i żyć pod okupacją. Lepiej żyć pod rosyjską kuratelą niż wcale.
  • Odpowiedz