Wpis z mikrobloga

nie oferując nic w zamian poza dyskryminacją na każdym kroku?

@jan-kowalski-507464: jedź do Somalii, to zobaczysz państwo które nic nie oferuje.

Faktycznie, dyskryminacja na każdym kroku. Ostatnio byłem w urzędzie i odmówili mi wydania dowodu osobistego, bo jestem facetem. Tak było. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ta zbiorowa histeria to musi być jakaś operacja Olgino, bo nawet jak na wykop, to jest absurdalna narracja.
  • Odpowiedz
@BennyLava: @BennyLava: To miło, to kiedy jako kawaler mogę się spodziewać:
-wcześniejszej emerytury, specjalnych stypendiów, punktów w rekrutacjach i parytetów jak mają kobiety
-800+, babciowego, dopłaty do mieszkania i innych benefitów jakie mają dzieciaci
-trzynastej i czternastej wypłaty jak mają emeryci oraz darmowej służby zdrowia, leków i biletów na transport publiczny
-tysięcy złotych zasiłków co miesiąc
  • Odpowiedz
@jan-kowalski-507464: gościu zrozum, że w Polsce żyje się lepiej niż w 90% miejsc na świecie. W dupie mam stypendia. Polityka prorodzinna powinna być prowadzona (chociaż można się kłócić co do formy). Co do emerytów - jako alternatywę do tego co wymieniłeś co proponujesz? Porzucanie starców w zimie w środku lasu? A jak patusy mają tak dobrze, to sam zostań jednym z nich, nie dość że nie będziesz musiał pracować, to
  • Odpowiedz
@kukold: politycy powinni patrzec sobie na rece, to oni tworza ten kraj w taki sposob, ze kazdy na niego leje cieplym moczem xD jakby byl swietny kran to by ludzie sami sie bili o te szkolenia. Czy szklenia wgl mialy jakis sensowny poziom
  • Odpowiedz
@BennyLava: To dlatego miliony ukrów siedzą w Polsce i reszcie Europy, mimo zakazu wyjazdu, że tak bardzo chcą jej bronić? A może w rzeczywistości walczą tam biedacy którzy nie mieli dość funduszy i zaradności by uniknąć łapanki, a kto tylko mógł ten wykonał podstawową kalkulację i wyjechał?

gościu zrozum, że w Polsce żyje się lepiej niż w 90% miejsc na świecie

Z tym się zgadzam, ale co z tego? Wygraliśmy na loterii
  • Odpowiedz