Wpis z mikrobloga

#p0lka to stan umysłu v2

Stoję w kolejce do kasy w markecie, pełen koszyk, przede mną sami faceci. Każdy czeka, jak człowiek, aż przychodzi ona – #p0lka z jedną rzeczą w ręku. Staje obok, wzdycha, patrzy na telefon, potem na nas. W końcu rzuca:

– Mogę przejść? Mam tylko jedną rzecz...

I wtedy się zaczyna. Rycerze w białych zbrojach od razu reagują:

– Ależ proszę, oczywiście!
– Pani przodem!
– Niech pani się nie krępuje!

Patrzę na to i już wiem – bractwo simpów w pełnej gotowości. Facet, który czekał 10 minut, nagle gotów czekać kolejne 10, byle "damie" dogodzić.

Ja jeden stoję niewzruszony. Zero skinienia, zero ruchu. Nie przepuszczam.

Cisza. Napięcie rośnie. Kobieta patrzy na mnie wzrokiem, jakbym jej dziecko okradł. Reszta rycerzy obrzuca mnie pogardliwymi spojrzeniami. W ich oczach jestem czarnym charakterem, który ośmielił się nie ulec.

Ona w końcu rzuca:

– Boże, co za chamstwo...

I odchodzi do innej kasy. Rycerze sapią, kręcą głowami, ale ja wiem swoje. Gdyby to facet chciał się wcisnąć, wszyscy by go zjedli.

Dziękuję, dobranoc.
#zwiazki #p0lka
  • 137
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Rycerze sapią, kręcą głowami, ale ja wiem swoje. Gdyby to facet chciał się wcisnąć, wszyscy by go zjedli.

@Oldjero: znowu jakieś omamy z niedoruchania. w realnym życiu nie raz mnie facet przepuścił gdy zobaczył za mam tylko jeden item.
  • Odpowiedz
@Oldjero: jak nie pusciliby? przeciez jest nawet kanał na yt faceta ktory nagrywa jak ludzie go przepuszczają po jakiekolwiek argumentacji (nawet w stylu "czy moge przed pana bo stoje za panem". Słaby bait usuń konto
  • Odpowiedz
  • 157
@Oldjero finalnie oni o tym zapomnieli a Ty przeżywasz. Niejednokrotnie w kolejce mnie wpuszczali przed siebie zarówno kobiety jak i faceci, sam też wpuszczam kogokolwiek jak widzę że ma jedną rzecz, nie ważne jaka płeć czy wiek, ewentualnie kobiety z dzieckiem dla dobra każdego - ona będzie szybciej w domu a ja sam nie będę musiał słuchać płaczu. Fajnie jest być życzliwym i choć na chwilę sprawić komuś uśmiech
  • Odpowiedz
@Oldjero: Ja zazwyczaj w takiej sytuacji mówię, że są kasy samoobsługowe i że tam nie ma kolejek. Chociaż ten problem powoli zanika, bo ludzie się z nimi coraz bardziej oswoili i już dawno nie miałem opcji że ktoś się przede mnie wpychał w kasie. Raz jak nie przepuściłem jakiegoś ziomka z 5 lat temu, bo zauważyłem że były wolne 4 kasy samoobsługowe, to zamiast tam pójść (bo pewnie się ich
  • Odpowiedz
@Oldjero: Znaczy się tak, jak mam pełny kosz i ktoś faktycznie ma 1-3 rzeczy, to dlaczego miałoby mi to przeszkadzać, ale jeśli jest kolejka i za mną też są ludzie, to mówię wprost że mi to rybka ale muszą się wszyscy zgodzić a nie tylko ja. I to niezależnie od płci. No ale jak ktoś mi się pyta czy go wpuszczę a sam mam 1-2 przedmioty to też to mówię,
  • Odpowiedz
@Oldjero:

Ja jeden stoję niewzruszony. Zero skinienia, zero ruchu. Nie przepuszczam.

Czy może stałeś przestraszony bo wiedziałeś, że zaraz będzie trzeba wejść w interakcje z kobietą? xDD
  • Odpowiedz