Wpis z mikrobloga

#p0lka to stan umysłu v2

Stoję w kolejce do kasy w markecie, pełen koszyk, przede mną sami faceci. Każdy czeka, jak człowiek, aż przychodzi ona – #p0lka z jedną rzeczą w ręku. Staje obok, wzdycha, patrzy na telefon, potem na nas. W końcu rzuca:

– Mogę przejść? Mam tylko jedną rzecz...

I wtedy się zaczyna. Rycerze w białych zbrojach od razu reagują:

– Ależ proszę, oczywiście!
– Pani przodem!
– Niech pani się nie krępuje!

Patrzę na to i już wiem – bractwo simpów w pełnej gotowości. Facet, który czekał 10 minut, nagle gotów czekać kolejne 10, byle "damie" dogodzić.

Ja jeden stoję niewzruszony. Zero skinienia, zero ruchu. Nie przepuszczam.

Cisza. Napięcie rośnie. Kobieta patrzy na mnie wzrokiem, jakbym jej dziecko okradł. Reszta rycerzy obrzuca mnie pogardliwymi spojrzeniami. W ich oczach jestem czarnym charakterem, który ośmielił się nie ulec.

Ona w końcu rzuca:

– Boże, co za chamstwo...

I odchodzi do innej kasy. Rycerze sapią, kręcą głowami, ale ja wiem swoje. Gdyby to facet chciał się wcisnąć, wszyscy by go zjedli.

Dziękuję, dobranoc.
#zwiazki #p0lka
  • 137
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WpisujcieMiasta: ostatnio właśnie kolo jakiś chciał mnie przepuścić z jedną flaszką, miał cały kosz zakupów. Podziękowałem, nie skorzystałem, nie spieszyło mi się. Sam także jak widzę, że mi znacznie dłużej w kasie zejdzie, to puszczam jak ktoś za mną ma jedną czy dwie rzeczy. Przecież to proste i kulturalne. Bez wnikania jaka to płeć. Op to cymbał, ot co
  • Odpowiedz
@Oldjero w sensie ktoś miał jedną rzecz i nie przepuściłeś xd, niezły dzban z ciebie ja jak widzę że ktoś ma jedną rzecz a mam pełen koszyk to przepuszczam bo sam zostałem tak kiedyś wpuszczony przez starszą panią
  • Odpowiedz
Gdyby to facet chciał się wcisnąć, wszyscy by go zjedli.

@Oldjero: No nie wiem ziomek. Jetsem facetem i nie raz mnie inny facet nawet bez pytania puszczał przodem jak zobaczył, że mam tylko jedną rzecz a on cały koszyk.
S----a Wam na mózg już nieźle wjechała.
  • Odpowiedz
@Oldjero: jaką Ty musisz mieć zajebiście mocną psychikę, normalnie mistrz zen

10 minut kasować jedną rzecz ja j---e w jakim świecie Ty żyjesz, poziom empatii z d--y, bo pocisnąłeś w internecie lasce, którą inni w kolejce przepuścili normalnie spermiarstwo.
  • Odpowiedz
@Oldjero znam temat z obu stron kasy, i jeżeli ktoś ma 1 rzecz u przygotowana karta/gotówką jest w stanie zostać obsłużonym w czasie kiedy ktoś akurat pakuję zawartość wózka na taśmę.

Pchanie się przed 10 osób jest bez sensu, od tego są kasy samoobsługowe. I żeby mi było, Polacy, z jedną flaszka stosują podobne numery więc zostaw witaminki w, spokoju
  • Odpowiedz
@Oldjero: Kiedys wpuscilem babe w lidlu przed siebie bo widzialem ze ma trzy rzeczy. Widzialem ze w DE to takie normalne wiec tez sprobowalem w PL. Po chwili przyszla jej matka z koszykiem pelnym zakupow. Co najgorsze nawet nie uslyszalem dziekuje. Chcialem byc dobry a sobie zaszkodzilem.
  • Odpowiedz
co to a gowno, jak ma jedna rzecz to ja kasjerka skasuje w 20 sekund a nie 10 minut, jak ktos ma malo to bez sensu zeby czekal jak masz pelny wozek, bez wzgledu na plec, jestes burakiem i tyle
  • Odpowiedz