Aktywne Wpisy

tesknilam_ +12
Nauczyciele często powtarzali, że w dorosłym życiu będzie nam brakować szkoły i życia bez obowiązków. No i tak powiem szczerze, że już to dorosłe życie, mimo że trudne, jest i tak lepsze dla mnie niż katorga którą przeżywałam w podstawówce czy w LO.
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #

Cyclonus +22
Gdyby nie ten ancymonek, to Muminy dalej prowadziłyby dobrze prosperujący biznes w Się RIP (taka dziura).
Ten śmieszek zamówił u nich gar zupy, na którą ostatecznie nie przyszedł, czym doprowadził do bankructwa ich restauracji.
#raportzpanstwasrodka
Ten śmieszek zamówił u nich gar zupy, na którą ostatecznie nie przyszedł, czym doprowadził do bankructwa ich restauracji.
#raportzpanstwasrodka
źródło: temp_file3670594342813862446
Pobierz

Przemnożysz przez kapitał na poziomie 200k o nagle wychodzi 10k do tyłu w tydzień
@jackblackcanada: jakoś nie wierzę że każdy załadowany w dżwignię, pewnie jakiś mały procent tego używa a kwik taki jakby 30% w dzień spadło
@Leithain: no czyli 5% spadku? jeśli kogos taki spadek stresuje to nie mam pytań
tu ciekawy artykuł, powinni inwestować cały czas zamiast starać się łapać szczyty i dołki bo to prawie niemożliwe nawet przy dużej wiedzy i wyczuciu, a już szczególnie gdy ma się mokro po 3% przecenie XD
@Leithain: no okej ale musisz sobie uświadomić że takich spadków o kilka procent to jeszcze będzie
@pepe998: co jakiś czas coś się zdarza, a to covid a to wojenka a to nieco szalony prezydent ale prędzej czy później wszystko wraca do normy (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@kuite22: to dla mnie jakaś abstrakcja że można się tak emocjonować kilkoma % które wiadomo że bedą fluktuować i większość się tym nie emocjonuje dlatego mamy spadki o te kilka % a nie o kilkadziesiąt, tylko wykopki robią burzę w szklance
Kilka procent spadku może oznaczać, że ktoś właśnie jest do tyłu o wartość swojej pensji
@Leithain: to tak jakbyś decydował się lecieć samolotem i miał atak paniki za każdym razem gdy są turbulencje, no są to nieodzowna część latania tak jak i inwestowania
@Leithain: i jeszcze gorzej jeśli wbijesz w spółki które spadają, a do tego dojdzie bessa, Ty wszedłeś na górce i tak sobie Twoje oszczędności nie dość, że nie pracują to jeszcze tracą z dnia na dzień przez np. 4 lata. Microsoftowi zajęło ponad 16 lat, aby powrócić do swojej szczytowej wartości sprzed krachu dot-com i teraz wyobraź sobie, że przecież za każdym miesiącem
@hakeryk2: historycznie w porównaniu do lokat/obligacji i tak zarobisz więcej niż one, tyle że trochę później, ciągłe sprzedawanie w strachu natomiast sprawi że jeszcze będziesz na minusie ( ͡° ͜
@hakeryk2: https://www.reddit.com/r/financialindependence/comments/imoao6/confession_i_panicked_it_cost_me_a_lot_dont_let/
tu jeden bambus stracił 300k bo spanikował i myślał że świat się wali ( ͡° ͜ʖ ͡°) nie bądźcie jak on, a wystarczyło nie robić NIC