Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jabby: To Zełeński jest tu stroną upadłą, nawet mi go szkoda. Chłop uwierzył zachodowi w ich doskonałość, moralność i pomoc. A okazuje się, że tutaj chodziło o biznes i Ukraina została wystawiona jak my w po II wojnie. Podejrzewam, że przed konfliktem były rozmowy o wejścia do Nato i UE jak postawi się Rosji, a tu zonk. Rosja nie okazała się upadłymi Włochami tylko dobrze prosperująca machiną wojenną, surowce dalej
  • Odpowiedz
via Wypiek
  • 6
@Tom3kt

Przecież gdyby nie zachód to pewnie Ukraina już by w całości była pod butem Rosji a sam Zelenski pewnie byłby martwy. Bez przesady. Po prostu nikt na świecie (łącznie z Putinem zapewne) nie przewidział tego co będzie wyprawiał Trump.
  • Odpowiedz
@Jabby: Myślisz, że Zaleński poszedł na wojnę w ciemno, nie mając zapełnionej pomocy z zachodu. Przecież gdyby Ukraina ustąpiła się na wpływ rosyjski to Zachód miałby sraczkę w tym momencie. Jak dla mnie został wystawiony przez zachód i nie widać nadziei na korzystny pokój jaki był zakładany...
  • Odpowiedz
I za to płaci teraz Ukraina. Tu nie chodzi o interes USA czy samych Ukraińców. Tu chodzi o osobiste urazy prezydenta. Trump jest jak rozkapryszone, rozpuszczone dziecko któremu czegoś odmówiono i rzuca teraz w ściane drogimi zabawkami.

@Jabby: Nie mogę się zgodzić. Macron mocniej zezłomował Trumpa i ten przełknął bez słowa gorzką pigułkę. Awantura z Zeleńskim był ustawiona i miała na celu zohydzić postać lidera Ukrainy, bo cokolwiek nie ustalono
  • Odpowiedz