Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 92
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Policjanci wciąż nazywają go "różowe gacie" ale dla mediów to "wampir ze Świnoujścia"

@thorgoth: no i zaprzepaszczona szansa na ciekawy pseudonim. Jakikolwiek zabójca w Polsce = wampir. Zero polotu, sensu też niewiele.
  • Odpowiedz
@Karpatnik: niekoniecznie horrorów, ale filmów o egzorcyzmach, strefa 11 itd. i faktycznie na początku nie byłem pewny czy to w ogóle człowiek jest. Możliwe że faktycznie spralem sobie głowę jakimiś głupotami o duchach i w tej sytuacji mnie mózg zawiódł, bo zamiast się przygotować do konfrontacji to podrzuca myśli o duchach.
  • Odpowiedz
@kocimietka_BB: są ludzie z tym pierwiastkiem uważności i są tacy bez. kojarzę np. sytuację w swoim życiu, gdy przyjechałem na umówione prace remontowe do samotnej babci, stałem na ganku, zadzwoniłem do drzwi, ona mi otworzyła i w tym samym momencie w szeregowcu obok wyszła kobieta w średnim wieku, ja do niej grzecznie dzień dobry, a ona odpowiedziała ale wyszła na tyle przed dom, żeby sprawdzić, że to rzeczywiście ta babcia
  • Odpowiedz
Mi bardziej chodziło o szum wokół sprawy. To, że media piszą. Śledczy mają otwarte śledztwo. Tak jak sprawa Darii Er w Gdańsku. Tam ten ojciec non-stop coś robi, aby o sprawie było dalej głośno. To pomaga. https://www.se.pl/wiadomosci/polska/chce-wiedziec-kto-zabi-mi-syna-aa-Nzu5-DSHo-q3bc.html Zobacz tą sprawę. Słyszałeś o niej? Totalnie zapomniana. Wiesz dlaczego? Bo podobno jeden z jego kolegów co nosił mundur podejrzewa kolegów po fachu. Jakby to wyjaśnić byłby mega zonk po latach. Tropy przemytnicze tam były.
  • Odpowiedz
Fajnie, że ktoś z miasta sprawcy odezwał się. Ogólnie chyba tylko przez jego zuchwałość wpadł. To co wczoraj pisałem jakby robił przerwy w działalności. Był bardziej ostrożny to duża szansa, że tak bardziej miałby szansę zachować wolność. Zobacz to ten nie wpadł. Modus operandi jego, ale był mniej zuchwały. Może zmarł lub trafił do ZK za co innego lub założył rodzinę i odpuścił https://interwencja.polsatnews.pl/reportaz/2019-06-21/niewyjasnione-smierci-dziewczynek-morderca-na-wolnosci/
@Szokatnica:
  • Odpowiedz
  • 2
@PanMusztarda: nie mam jednego źródła. Słucham podcastów, czytam książki, artykuły.
Przede wszystkim szukam czegoś, co mnie zainteresuje.

Większość spraw kryminalnych jest - nie oszukujmy się - dość banalna. W strzelaninie gagsterów czy morderstwie konkubiny na melinie nie ma niczego szczególnie ciekawego. Staram się opisywać sprawy, których jest pierwiastek czegoś co wymyka się schematom.
Mam wrażenie że takich spraw jest mało a jeśli są to mają ubogie źródła, dlatego jeżeli już
  • Odpowiedz
  • 3
@Sylwiusz89: to jest bardzo ciekawa sprawa ale zanim wezme ją na tapet to chciałbym kupić i przeczytać książkę Hanny Dobrowolskiej o niej.

Obecnie chodzą mi po głowie dwie inne sprawy: nierozwiązane morderstwo Małgorzaty Śnieguły oraz mało znana ale bardzo drastyczna sprawa Doroty J. z 2001.
  • Odpowiedz
Fajnie, że ktoś z miasta sprawcy odezwał się. Ogólnie chyba tylko przez jego zuchwałość wpadł. To co wczoraj pisałem jakby robił przerwy w działalności. Był bardziej ostrożny to duża szansa, że tak bardziej miałby szansę zachować wolność.

@Sylwiusz89: Tak jak zauważyłeś, bardzo możliwe, że by nie wpadł. Pierwsza kwestia to taka, że non stop były zgłoszenia od starych bab, że je "zaatakował" a z reguły albo kłamały albo zgłaszały jakiegoś
  • Odpowiedz
@Szokatnica: On wpadłby. Po prostu jego lekkomyślność była epicka. Typ ładnie uciekał. Był sprytny. Ale był też i dla niego samego co było złe typem bez umiaru. Nr z plażą był takim nr w stylu filmu FANTOMAS co oglądałem jako 10-latek w TVP2 ze starym logo. On wierzył zbyt w swoją bystrość. Mi się wydaję, że słynny Leszek Pe to ta sama osoba tak kpiąc 10 lat później. Tomek lepsza
  • Odpowiedz