Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 104
@JPRW: Oczywiście! Bo zdrada zdradzie nierówna – wszystko zależy od tego, kto głośniej krzyczy „patriotyzm”. Jak sprzedaje „nasz”, to wiadomo, że to w trosce o suwerenność ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
ale jak Rosji sprzeda nas Donald Trump, to już jest polska racja stanu.

Trump nie ma interesu w sprzedaży nas ruskim. W przeciwieństwie do niemiec, które dokładnie taki plan realizowały, bypassujac Europę Środkową swoimi Nord Streamami.

@JPRW:
  • Odpowiedz
@JPRW: Niemcy, z którymi mamy otwarte granice i są naszym o kilka długości największym klientem eksportowym (ponad ćwierć eksportu w ogóle, jakoś czterokrotnie przewyższającym kolejnego), to to samo co Rosja, która obecnie współorganizuje wobec nas marnującą gigantyczne środki wojnę hybrydową i co kilka dni mniej lub bardziej wprost grozi anihilacją nuklearną lub przynajmniej wojną konwencjonalną.

Jeżeli to nie wyczerpuje kryteriów zdradzieckiej retoryki, to naprawdę nie wiem gdzie jest granica.
  • Odpowiedz
@JPRW: Przecież to jest jakieś kuriozum. Aktualnie partia która zwyciężyła w Niemczech jawnie i wyraźnie popiera Ukrainę i ciśnie Putina. USA natomiast robi laskę Rosji na każdym kroku. Co tu się dzieje w tych PiSowskich łbach? Wszystko na odwrót....
  • Odpowiedz
to samo co Rosja, która obecnie współorganizuje wobec nas marnującą gigantyczne środki wojnę hybrydową i co kilka dni mniej lub bardziej wprost grozi anihilacją nuklearną lub przynajmniej wojną konwencjonalną.

Ej, geniuszu, ale nikt tak nie twierdzi. Co się natomiast twierdzi to fakt, że ruscy są marnym zagrożeniem dla niemców czy Francuzów, nawet bez USA w Europie. Dla nas to zagrożenie jest egzystencjalne i premier Polski optujący za takim rozwiązaniem, gdzie to my
  • Odpowiedz
nikt tak nie twierdzi

@eduardo-garcia: nie wiem czy pomyliłeś posty czy odniosłeś aż taką porażkę w starciu z przyswojeniem materiału źródłowego, ale zacytuję:
"Niemcy to Rosja, to zupełnie oczywiste"

Rozumiem że łatwo ci zaimponować, ale niestety nie trzeba nawet być geniuszem żeby opanować rozumienie treści mówionej na takim szczeblu.
  • Odpowiedz
Niemcy to Rosja, to zupełnie oczywiste

Tak. Niemcy to rosja w geopolitycznym sensie, nie w sensie stosowanych metod. Przypomnij mi, kto blokował całe dekady poszerzdnie NATO na wschód, budowę infrastruktury tegoż, obecności wojskowej USA za Odrą...

@Wap30:
  • Odpowiedz
@eduardo-garcia: czyli.. Niemcy to geopolitycznie Rosja, mimo że na współpracy z Niemcami od dekad zarabiamy miliardy, a na działaniach Rosji od dekad tracimy miliardy, bo pewien podzbiór działań Niemiec był na naszą ewidentną niekorzyść i opierał się o patologicznie infantylną wizję ucywilizowania Rosji.

Jeżeli uważasz że to uczciwe porównanie, to nie ma płaszczyzny dla zdrowego człowieka na której mógłby się z tobą porozumieć.
  • Odpowiedz
Trump już uszami klaska na myśl o otwarciu NS

Na bank. Bo przecież USA nie zarabia teraz kroci na sprzedaży LNG do Europy i na bank zechce tę sytuację odwrócić, bo hehe on po same kule putinowi, hehe. Boże, z kim ja tutaj siedzę...
@van-der-staas:
  • Odpowiedz
@eduardo-garcia oh, przepraszam, nie wiedziałem, że były jakieś działania przeczące tym słowom. Nie orientuję się we wszystkim, bo nie mam czasu, żeby siedzieć w polityce na pełen etat, nikt mi za to nie płaci. Całe szczęście, że mamy tutaj takich światłych i zaangażowanych ludzi jak Ty.
  • Odpowiedz