Aktywne Wpisy

moll +14
Powieje trochę paranoją zapewne, ale szukam #ksiazki dla preppersów, do survivalu czy innego bushcraftu - takiej jak dla debila, totalnie od podstaw, która pozwoli na "przetrwanie" w razie wojny albo innego kataklizmu. Najlepiej jakby było to w formacie, który można zapakować do plecaka ewakuacyjnego po lekturze.
Ktoś? Coś?
Taguję #preppers #bushcraft #survival dla większych zasięgów, pewnie wiecie co warto przeczytać i co się sprawdzi
Ktoś? Coś?
Taguję #preppers #bushcraft #survival dla większych zasięgów, pewnie wiecie co warto przeczytać i co się sprawdzi

labla +116

ta moda zostala juz w zachodnich mediach obalona, ze niby moze tam robic jakies szkody, jak sie zakrecisz to znajdziesz nowsze filmiki na yt gdzie to tłumaczą czy warto to robic, oczywiscie jesli wczesniej nie sprawdzone...
@dreadingit podobno reguluje poziom cukru we krwi i może mieć pozytywny wpływ na mikroflorę. Z negatywnych skutków to tylko może niszczyć szkliwo ale po to się go rozciencza
ja tylko mowie ze jest to teoria popychana na świecie kilka lat temu, teraz tak stara, ze ci 'specjaliści' od diety i zdrowego odżywiania zaczynają ja doradzać.
ale wolaj :)
sorry, mialo byc ze teoria jest tak stara obecnie, ze przeżywa odrodzenie w mediach i 'specjaliści' co kiedyś ja polecali, zaczynaja ja odradzać
do czego, do you tuba?
wystaczy zapytac czy picie ostu jest zdrowe i posortowac zeby najnowsze filmy byky na gorze
@CumlnMind: ocet niczego nie zakwasza, ma wyższe PH niż coca cola. To co robi to własnie promuje zdrowa mikrobiote w jelitach i obniza stezenie cukru we krwi.