Wpis z mikrobloga

jak myslicie, jest sens brania 5070 ti, czy lepiej poczekac ten miesiac-dwa az sie sytuacja ustabilizuje? 4080 super nie kupie, bo juz nigdzie nie ma (i pewnie nie będzie), a chce karte nowa, bo potrzebuje fakture. 5080 jest za chore pieniadze, a amd nie chce, bo nie lubie sie z ich sterownikami (obecnie mam 6600xt) + widze ze w duzej czesci tytulow AAA dosc mocno odstaje od nvidii, jezeli porownac FSR vs DLSS.

wiem, ze 5070ti sama w sobie jest przeplacona i jest to odgrzewany kotlet, ale traktuje 5070ti jak "troche lepiej dostepne" 4080 super, gdzie 5070ti mozna wyrwac za te 4k. moge poczekac, ale sam nie wiem czy jest na co - 5080 nie stanieje do tych 5k (a nie widze sensu zeby wydawac na karte wiecej), za to amd, tak jak pisalem - no nie lubimy sie za bardzo (jezeli chodzi o karty graficzne) :/

#komputery #pc #sprzetkomputerowy #it #pcmasterrace #zakupy #nvidia #amd
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lukasz3123: 6 marca wychodzą radeony które maja miec niskie ceny i dobrą dostepność w sklepach. a to oznacza spadek cen. Niech sie scalperzy udławią tym co nakupywali
  • Odpowiedz
  • 7
@lukasz3123 przecież 4080 Super Jest szybszy od 5070ti...

Tak czy siak bez sensu, trzeba czekać, amd uratuje sytuację konsumentów, niezależnie od tgo co kupujesz.
  • Odpowiedz