Aktywne Wpisy

SzeryfInternetuff +199
Z ciekawości przeglądałem stare zdjęcia i jestem trochę w szoku jak mocno mi się udało schudnąć przed rok
Zacząłem odchudzanie 08.04.2024 roku
Waga początkowa:100KG
Waga końcowa:78KG(stan na dzień 12.04.2025)
Co zrobiłem, że tyle schudłem ?
Głównie to mocne ograniczenie fast foodów, słodyczy a jak już mnie brało na coś niezdrowego, to robiłem dzień niezdrowego żarcia, ale potem to spalałem. Uczęszczałem też na treningi krav magi, które też mi sporo pomogły spalać KCAL i bardzo dużo jazdy
Zacząłem odchudzanie 08.04.2024 roku
Waga początkowa:100KG
Waga końcowa:78KG(stan na dzień 12.04.2025)
Co zrobiłem, że tyle schudłem ?
Głównie to mocne ograniczenie fast foodów, słodyczy a jak już mnie brało na coś niezdrowego, to robiłem dzień niezdrowego żarcia, ale potem to spalałem. Uczęszczałem też na treningi krav magi, które też mi sporo pomogły spalać KCAL i bardzo dużo jazdy

źródło: image
Pobierz
Chciałem napisać z anonimowego, bo trochę wstyd
Ale trudno, nie bedę się ukrywał za anonimowym nickiem, już mi się zwyczajnie niechce, jestem podłamany
Mam spory problem, chyba spore kłopoty
Prowadzę działalność gospodarczą i jest ona zlokalizowana na drugim piętrze bez windy.
Ale był dwa lata temu program, by tworzyć miejsca pracy a w szczególności dla osób z niepełnosprawnoscią
No i wnioskowałem o przydzielenie dotacji z funduszy na instalację windy na zewnatrz budynku, bo klatka schodowa ciasna i
Ale trudno, nie bedę się ukrywał za anonimowym nickiem, już mi się zwyczajnie niechce, jestem podłamany
Mam spory problem, chyba spore kłopoty
Prowadzę działalność gospodarczą i jest ona zlokalizowana na drugim piętrze bez windy.
Ale był dwa lata temu program, by tworzyć miejsca pracy a w szczególności dla osób z niepełnosprawnoscią
No i wnioskowałem o przydzielenie dotacji z funduszy na instalację windy na zewnatrz budynku, bo klatka schodowa ciasna i
https://www.extradom.pl/projekt-domu-ua68-WCB1089
https://www.archon.pl/projekty-domow/projekt-willa-miranda-4-g2-m3ab247befb266
Byłem ograniczony wymiarami działki i WZ.
Który z tych dwóch projektów bardziej się Wam podoba i jakie wady / zalety widzicie ?
#budujzwykopem #nieruchomosci #budownictwo
Pierwszy mnie boli z tą 10 metrowa garderoba i gigantycznym tarasem w sypialni co nie ma sensu.
W głównej sypialni chyba też zamiast dodatkowej łazienki wolałbym wielką garderobę
@Jefrjeitor: ile razy w roku masz tych gosci?
@zeek: nigdy tego nie rozumiałem. Jak mam gości to po prostu przygotowuję żarcie przed. Czas spędzamy w salonie, a nie mieszając kolejną sałatkę. I nie przeszkadza nam wycie wyciągu.
Poza tym gości to mam teraz w roku i planowanie pod to domu uważam za bezsens.
No ale ludzie są różni, może
@Yuri_Yslin: dokładnie. Jak byłem młody i głupi, to myślałem że fajnie mieć kuchnie w salonie. Tak po amerykańsku, bo moje pokolenie wychowało się na serialu "Przyjaciele" itp. Jak już dorosłem i miałem okazję mieszkać w takim układzie pomieszczeń, to szybko się przekonałem do zamkniętej kuchni.
yuri ma rację, kuchnia z aneksem jest ok w bloku, bo ci daje większe pomieszczenie etc, ale kuchnia w domu gdy masz mozliwość im dalej od salonu tym lepiej. Pochłaniacz nie wciągnie ci wszystkiego a nie chcesz zeby wszystko bylo w oparach jedzenia zaczynając od zasłon, po krzesła, kanapy, ubrania gości. Separowania kuchnia jest świetna, przychodza goście to masz jedzenie przygotowane, a jak przychodzą i coś tam
@zeek: Zdecydowanie Miranda, lepsza kuchnia a goście - jak przyjmujesz kogoś gotując - mogą siąść przy barówkach, od tego właśnie są. Oddzielna pralnia (użyteczne), sporo łazienek co szybko docenisz - no może poza ich sprzątaniem - oraz zajebisty taras, zwłaszcza na lato. Tylko weź zablokuj to przejście od strony drugiego pokoju, bo między dzieciakami będzie
@Zlmmerman: Wystarczy w-----ć jdne drzwi z projektu i masz na wyłączność ¯\(ツ)/¯
@Zlmmerman: Przepraszam Cię, bo niedoprecyzowałem. Chodziło mi o to, aby zamknąć dostęp z pokoju (na planie nr 3) a wstawić drzwi w garderobie (nr 5). Wtedy dostęp ma tylko główna sypialnia. To dobre rozwiązanie, bo jakby coś trzeba było na taras wynieść, to akurat masz wejście na przestrzał od strony piętra, nie ma pokoi przejściowych. Wtedy zamykasz pomieszczenia 6,5
źródło: 140
Pobierz