Wpis z mikrobloga

@zeek tych mirand od huja się buduje. Pełno grup wsparcia na fb i wersji sporo. I pewnie dopracowany projekt skoro tyle sprzedali i maja info zwrotne architekci.
  • Odpowiedz
@zeek: Drugi jest lepszy moim zdaniem. O wiele ciekawszy master bedroom, lepiej separowana strefa kuchenna.

Pierwszy mnie boli z tą 10 metrowa garderoba i gigantycznym tarasem w sypialni co nie ma sensu.
  • Odpowiedz
  • 0
@Liarek123 nie jestem pewny czy separowana strefa kuchenna to plus. Fajnie jak masz gości ze kuchnią jest zaraz obok salonu.
W głównej sypialni chyba też zamiast dodatkowej łazienki wolałbym wielką garderobę
  • Odpowiedz
nie jestem pewny czy separowana strefa kuchenna to plus. Fajnie jak masz gości ze kuchnią jest zaraz obok salonu.

@zeek: nigdy tego nie rozumiałem. Jak mam gości to po prostu przygotowuję żarcie przed. Czas spędzamy w salonie, a nie mieszając kolejną sałatkę. I nie przeszkadza nam wycie wyciągu.

Poza tym gości to mam teraz w roku i planowanie pod to domu uważam za bezsens.

No ale ludzie są różni, może
  • Odpowiedz
@17loginbylzajety: to nie do mnie pytanie.
@Yuri_Yslin: dokładnie. Jak byłem młody i głupi, to myślałem że fajnie mieć kuchnie w salonie. Tak po amerykańsku, bo moje pokolenie wychowało się na serialu "Przyjaciele" itp. Jak już dorosłem i miałem okazję mieszkać w takim układzie pomieszczeń, to szybko się przekonałem do zamkniętej kuchni.
  • Odpowiedz
@Yuri_Yslin: @zeek

yuri ma rację, kuchnia z aneksem jest ok w bloku, bo ci daje większe pomieszczenie etc, ale kuchnia w domu gdy masz mozliwość im dalej od salonu tym lepiej. Pochłaniacz nie wciągnie ci wszystkiego a nie chcesz zeby wszystko bylo w oparach jedzenia zaczynając od zasłon, po krzesła, kanapy, ubrania gości. Separowania kuchnia jest świetna, przychodza goście to masz jedzenie przygotowane, a jak przychodzą i coś tam
  • Odpowiedz
Który z tych dwóch projektów bardziej się Wam podoba i jakie wady / zalety widzicie ?

@zeek: Zdecydowanie Miranda, lepsza kuchnia a goście - jak przyjmujesz kogoś gotując - mogą siąść przy barówkach, od tego właśnie są. Oddzielna pralnia (użyteczne), sporo łazienek co szybko docenisz - no może poza ich sprzątaniem - oraz zajebisty taras, zwłaszcza na lato. Tylko weź zablokuj to przejście od strony drugiego pokoju, bo między dzieciakami będzie
  • Odpowiedz
@zeek: Miranda minusy: mała szafa w wiatrołapie, brak spiżarni i pokoju na dole. Zbędne tarasy i łazienka za blisko łóżka(śpiącej osoby ) w master bedroom.
  • Odpowiedz
Tak, ale wtedy pozbawiasz się dostępu do tarasu w sypialni małżeńskiej.

@Zlmmerman: Przepraszam Cię, bo niedoprecyzowałem. Chodziło mi o to, aby zamknąć dostęp z pokoju (na planie nr 3) a wstawić drzwi w garderobie (nr 5). Wtedy dostęp ma tylko główna sypialnia. To dobre rozwiązanie, bo jakby coś trzeba było na taras wynieść, to akurat masz wejście na przestrzał od strony piętra, nie ma pokoi przejściowych. Wtedy zamykasz pomieszczenia 6,5
kolejnejuzkonto - >Tak, ale wtedy pozbawiasz się dostępu do tarasu w sypialni małżeńs...

źródło: 140

Pobierz
  • Odpowiedz