Aktywne Wpisy

malutak9913 +1213
Hej Miraski, chciałabym prosić Was o pomoc. Jestem z Wami od 17 lat, jak zakładałam konto byłam jeszcze nastolatką, teraz jestem dorosłą kobietą, której posypało się życie.
Kilka miesięcy temu wykryto u mnie raka twarzy. Mięśniakomięsak gładkokomorkowy wżerający się we wszystko czego dotyka. Lekarze we Wrocławiu podjeli się walki o moje życie. Przeszłam przyspieszone cykle chemioterapii, potem dwie operacje, które usuneły cztero centymetrowego guza z żuchwy. Nie oszczedziły jednak nic po
Kilka miesięcy temu wykryto u mnie raka twarzy. Mięśniakomięsak gładkokomorkowy wżerający się we wszystko czego dotyka. Lekarze we Wrocławiu podjeli się walki o moje życie. Przeszłam przyspieszone cykle chemioterapii, potem dwie operacje, które usuneły cztero centymetrowego guza z żuchwy. Nie oszczedziły jednak nic po
źródło: IMG_3110
Pobierz
trebeter +94
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

https://www.extradom.pl/projekt-domu-ua68-WCB1089
https://www.archon.pl/projekty-domow/projekt-willa-miranda-4-g2-m3ab247befb266
Byłem ograniczony wymiarami działki i WZ.
Który z tych dwóch projektów bardziej się Wam podoba i jakie wady / zalety widzicie ?
#budujzwykopem #nieruchomosci #budownictwo
Pierwszy mnie boli z tą 10 metrowa garderoba i gigantycznym tarasem w sypialni co nie ma sensu.
W głównej sypialni chyba też zamiast dodatkowej łazienki wolałbym wielką garderobę
@Jefrjeitor: ile razy w roku masz tych gosci?
@zeek: nigdy tego nie rozumiałem. Jak mam gości to po prostu przygotowuję żarcie przed. Czas spędzamy w salonie, a nie mieszając kolejną sałatkę. I nie przeszkadza nam wycie wyciągu.
Poza tym gości to mam teraz w roku i planowanie pod to domu uważam za bezsens.
No ale ludzie są różni, może
@Yuri_Yslin: dokładnie. Jak byłem młody i głupi, to myślałem że fajnie mieć kuchnie w salonie. Tak po amerykańsku, bo moje pokolenie wychowało się na serialu "Przyjaciele" itp. Jak już dorosłem i miałem okazję mieszkać w takim układzie pomieszczeń, to szybko się przekonałem do zamkniętej kuchni.
@zeek: Zdecydowanie Miranda, lepsza kuchnia a goście - jak przyjmujesz kogoś gotując - mogą siąść przy barówkach, od tego właśnie są. Oddzielna pralnia (użyteczne), sporo łazienek co szybko docenisz - no może poza ich sprzątaniem - oraz zajebisty taras, zwłaszcza na lato. Tylko weź zablokuj to przejście od strony drugiego pokoju, bo między dzieciakami będzie
@Zlmmerman: Wystarczy w-----ć jdne drzwi z projektu i masz na wyłączność ¯\(ツ)/¯
@Zlmmerman: Przepraszam Cię, bo niedoprecyzowałem. Chodziło mi o to, aby zamknąć dostęp z pokoju (na planie nr 3) a wstawić drzwi w garderobie (nr 5). Wtedy dostęp ma tylko główna sypialnia. To dobre rozwiązanie, bo jakby coś trzeba było na taras wynieść, to akurat masz wejście na przestrzał od strony piętra, nie ma pokoi przejściowych. Wtedy zamykasz pomieszczenia 6,5
źródło: 140
Pobierz