Wpis z mikrobloga

Wszyscy się tak podniecają tym nowym Claude więc dałem mu dzisiaj szansę. Miał mi napisać skrypt w Powershellu do pewnej funkcjonalności Azure Devops. Oczywiście wszystko po staremu, bredzi, halucynuje, wymyśla nieistniejące parametry i właściwości, których nie ma w dokumentacji.

A to, co planuję zrobić prawdopodobnie i tak nie jest możliwe w sposób, w jaki chciałem tego dokonać. O tym oczywiście ani słowa, brnie w jakieś bzdury z każdym promptem coraz głębiej.

Nie wiem Panowie co Wy tam takiego programujecie, że ma Was zastąpić.

#claude #claudeai #programowanie #paracait #programista15k #ai
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@b0ria: ja mu zadalem kilka prostych pytan z lore pewnej (popularnej) gry bo mi sie tego nie chcialo szukac xD no i bredzil dalej totalnie z czapy, i chat gpt i claude ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@b0ria: Ehh, ja dzisiaj chciałem, żeby ChatGpt napisał mi algorytmik rysujący o takie obrócone kwadraciki w pixel artowym stylu i też poległ. Jak mu dałem przykład layoutu w ascii art, to zaczął generować mi tekst (miały być prostokąty rysowane na canvasie) i do tego źle xD Jedyne do czego to dobre, to nauka nowego API (ostrożnie).
Kresse - @b0ria: Ehh, ja dzisiaj chciałem, żeby ChatGpt napisał mi algorytmik rysując...

źródło: 1000019809

Pobierz
  • Odpowiedz
@b0ria: ja go używam do rozszerzania zapytania czy kalkulacji które jest proste ale długie i nudne do pisania. napisać początek muszę mu je od zera bo mało ogarnia a potem on dorabia switche i zmienne np. do języków kilku naraz. Dlatego jest to strach na juniorów dość spory
  • Odpowiedz
@b0ria: Masz go wykupionego czy testujesz na trialu? Mam kod z githuba w javascript (uploader obrazów do e-paper tag przez BT) i tak się zastanawiam co by się stało gdybym po prostu mu dał linka do projektu i czy dałby radę przepisać to na darta dla appki do fluttera. Się zastanawiam czy jest to coś warte ale kod jest zbyt długi i nie mogę go wkleić.
  • Odpowiedz