Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam opcję spełnienia swojej fantazji na posiadanie maila imię@nazwisko poprzez odkupienia domeny z nazwiskiem. Właścicielem obu tych domen jest jedna osoba, za .dev chce 4000zł, za .pl 10000zł. Biorąc pod uwagę że mam jedno z popularniejszych nazwisk w kraju nie wydaje mi się to wygórowaną ceną.
Pracuję głównie z zagranicą, więc pod tym względem skłaniam się ku tańszemu .dev, ale jednocześnie mam obawę że dyktując maila ludzie będą mieli problem zrozumieć "de e fał".

Co byście wybrali?

#programista15k #programowanie #pytanie #pracait #it #ankieta #internet

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników - dziękujemy! Wspomóż projekt

Którą domenę wybrać?

• .dev 21.2% (24)
  • .pl 78.8% (89)

Oddanych głosów: 113

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
inteligentny-fan-29: podobne do tablic auta, niby można wybrać, ale po co.

Jeśli nazwisko to też nazwa własnej firmy (realnej, nie pseudo-etat), to ok, się przyda łatwy adres dla klientów. Powinno być wtedy PL, bo faktycznie inne mogą mylić.

Ale używając indywidualnie już zbędne, bo wyśle się z tego CV a później i tak korzysta z firmowego, a do celów prywatnych to tylko ciekawostka, znajomym różnicy nie zrobi, no będzie upewnienie przy pierwszym podaniu.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: a jakie są jeszcze wolne? .dev słabe a .pl jak pracujesz z klientami zagranicznymi też średnie.

u mnie nazwisko.com zajęte od 20 lat. mam nazwisko.pl i imie.me ale nic z tego nie mam.
  • Odpowiedz