Wpis z mikrobloga

Przymierzam się do kolejnego motocykla, i w związku z tym proszę was mirki z #motocykle o obrzydzenie mi jak najbardziej to możliwe tego chińczyka:
Benelli TRK 702 X

Za:
+ gabarytowo pod wielkiego chłopa
+ moc wystarczająca (70hp, ~700cc)
+ niska cena za nówkę (do 36k)
+ marka najczęściej kupowana we Włoszech (TRK 502 top1 w 2022) gdzie jeździ się cały rok...

Przeciw
- ... ale jednak made in china (niby na rynek europejski to wyższe standardy, ale mnie to nie przekonuje)
- tablecik zamiast zegarów
- nie wiem czy benelli ma u nas ASO. Są serwisy gdzie przyjmują benelli no ale jednak.
GaldCC - Przymierzam się do kolejnego motocykla, i w związku z tym proszę was mirki z...

źródło: TRK702X_18-hd

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@GaldCC: Ceny europejczyków odjechały w kosmos, przynajmniej Ducati o którym marzyłem. Kupiłem ostatecznie quada chińczyka nowego jeżdżę rok i wszystko jest git na razie.
  • Odpowiedz
nie wiem czy benelli ma u nas ASO. Są serwisy gdzie przyjmują benelli no ale jednak.

@GaldCC: Nie, żaden Chińczyk nie ma ASO w Polsce. Jak chcesz się szarpać w razie awarii z importerem, to spoko. Jak nie umiesz sam grzebać przy moto, to powodzenia po gwarancji z serwisem, który Ci to weźmie na warsztat.
  • Odpowiedz
o obrzydzenie mi jak najbardziej to możliwe tego chińczyka:

Benelli TRK 702 X

Jest brzydszy od 502, ale tamten z kolei ma za mało mocy.

A co do reszty pytań i wąpliwości:
- 502 jest top 1 nie bez powodu, ale 702 jest świeżą maszyną. Poszukaj opinii właścicieli (np. grupy na FB czy Reddicie) bo jeszcze nie wiadomo czy ma jakieś fabryczne przypadłości.
  • Odpowiedz
@GaldCC: Znam jednego geja, no taki sztampowy wagino sceptyk kobiece ruchy, delikatny chód, mówi wysokim głosem, no idealny obraz jaki media nam w głowach wykreowały. Wiesz cym jeździ... no wiesz?
No więc niczym nie jeździ a wiesz czym jeździ jego partner który zawsze jest tym z przodu?
Też nie wiem.
Dlaczego nie wiem? Ponieważ sobie ich wymyśliłem.

Jeździj czym chcesz, Pamiętaj tylko że tym mastodontem maks co zrobisz to pojedziesz
  • Odpowiedz
@GaldCC Siedziałeś na nim chociaż raz? Usiądź najpierw na nim, później na V-Strom czy Versysie i podejmiesz jedyną słuszną decyzje. ( ͡° ͜ʖ ͡°)-
  • Odpowiedz
Po gwarancji każdy sensowny mechanik to naprawi o ile mu się chce

@Aramil: No i z tym się nie zgodzę, bo rozmawiałem kiedyś z trzema. Wiesz, czemu nie wezmą Chinola na warsztat? Bo mają dość roboty przy popularnych modelach do których masz części dostępne od ręki nowe w sklepie motoryzacyjnym, ostatecznie w ASO do 7 dni roboczych, lub OLX używane z rozbitków, albo sprowadzonych bez prawa do rejestracji. Do Chinola szukasz
  • Odpowiedz
Moj instruktor powiedział mi podczas robienia prawka że motocykl przede wszystkim musi mi sie fest podobać, więc kieruj się tym jak dla mnie

@mateo_pampaniero: A to w razie czego Chińczyka też będzie serwisował ten twój instruktor? Będzie odbierał motocykle z pod domu klienta w całej Polsce na swój koszt? Bo nie wiem, co to miało wnieść do tematu, jak chłop pyta, czy się wpakować na minę i w-----ć w błoto
  • Odpowiedz