Wpis z mikrobloga

Jeśli jesteś koderem jak ja, to pewnie czasem zauważasz, że robisz pewne rzeczy inaczej niż reszta ludzi. To przez programowanie – ono nas wszystkich skrzywiło. Nie jesteś sam, myjąc zęby pod prysznicem. Niektóre z naszych dziwactw są całkiem przydatne.

https://tomaszs2.medium.com/shaving-in-a-hot-tub-5-ways-coding-ruins-our-brains-5dbf272ed045

#programowanie #pracait #developer #programista15k #humorinformatykow #heheszki #informatyka #programista
tomaszs - Jeśli jesteś koderem jak ja, to pewnie czasem zauważasz, że robisz pewne rz...

źródło: temp_file4228069801075280910

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@SkorpionX artykuł jest oparty na moich doświadczeniach z 16 lat pracy jako programista i z pracy z innymi programistami. Jeśli masz inne obserwacje chętnie przeczytam
  • Odpowiedz
@tomaszs: NO i co to ma do rzeczy? Wystarczy, że wiesz, że masz ludzi którzy dostają powiadomienia o Twoich wpisach.
A jak wiadomo, nie ma nic za darmo. Zatem co zamierzeasz sprzedawać za te kilka miesięcy po zbudowaniu bazy?
  • Odpowiedz
@tomaszs: Jeśli mam być darmową bazą reklamową, to chcę wiedzieć co potem będiesz mi wciskał.
Tym bardziej, ze bez podawania maila nawet nie można przeczytać tego co tam zamieściłeś i określić, czy są to wypociny czy coś wartościowego.
  • Odpowiedz
@tomaszs nie wiem, czy mam inne, bo nie da się przeczytać nawet o pierwszym z tych 5 sposobów, żeby nie potknąć się o paywalla. Po dwóch zdaniach nie jestem w stanie stwierdzić, czy warto przeczytać całość. Poza tym skoro nie masz z tego korzyści to dlaczego nie przekleisz całości na Wykop?
  • Odpowiedz