Czy ktoś może mi doradzić, co jest nie tak w mojej pozycji, że budzę się z bólem pleców? Śpię głównie na boku, ból zawsze jest na wysokości łopatek i szyi. Jestem już zdesperowany...
@Jonn ja ogólnie wyniki mam książkowe, nie mam nadwagi, na siłownię chodzi się i ogólnie aktywny tryb życia
Ale ostatnimi czasy wstawałem rano połamany, mój lekarz rodzinny kazał mi zrobić wyniki plus dodatkowo metale ciężkie, jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłem jaki mam ołów i arsen, odżywiam się raczej książkowo z tym że jem dużo ryb i dużo jajek ale też dużo gorzkiej czekolady i to jest prawdopodobnie problem
Czy ktoś może mi doradzić, co jest nie tak w mojej pozycji,
@Jonn: Przyczyną może być pozycja Twojego ciała w ciągu dnia, a po nocy odczuwasz tego efekt. Jeśli np. pracujesz przy biurku i masz źle ustawiony fotel, stolik to po czasie odczujesz efekt. To samo jeśli robisz na produkcji i wykonujesz ciągle ten sam ruch przez długi czas. Pracujesz głównie prawą stroną to lewa będzie osłabiona. Dobry fizjo ogarnie
@Jonn: Ból w odcinku szyjnym i w rejonie łopatek często wynika z kilku rzeczy - źle dobranej poduszki i materaca, pracy siedzącej, braku ruchu... Przy spaniu na boku głowa musi być w linii prostej z kręgosłupem, a bark nie może wpadać w materac. Jeśli poduszka jest za niska albo materac za twardy/źle zaprojektowany, pojawiają się właśnie takie bóle... Rozwiązaniem jest dobra poduszka ortopedyczna (https://onsen.eu/poduszki-ortopedyczne), która stabilizuje szyję i głowę,
#sen #ortopedia #lozko #poduszka #zdrowie #kregoslup
źródło: temp_file2477141017490598816
PobierzMam nadzieję, że pomogłem. ;)
Ale ostatnimi czasy wstawałem rano połamany, mój lekarz rodzinny kazał mi zrobić wyniki plus dodatkowo metale ciężkie, jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłem jaki mam ołów i arsen, odżywiam się raczej książkowo z tym że jem dużo ryb i dużo jajek ale też dużo gorzkiej czekolady i to jest prawdopodobnie problem
Na razie
źródło: temp_file7150393484115715675
Pobierz@Jonn: Przyczyną może być pozycja Twojego ciała w ciągu dnia, a po nocy odczuwasz tego efekt. Jeśli np. pracujesz przy biurku i masz źle ustawiony fotel, stolik to po czasie odczujesz efekt. To samo jeśli robisz na produkcji i wykonujesz ciągle ten sam ruch przez długi czas. Pracujesz głównie prawą stroną to lewa będzie osłabiona. Dobry fizjo ogarnie