Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@gorzki99: Nigdy nie oglądałem tvpis (co najwyżej od czasu do czasu główne wydanie wiadomości, żeby zobaczyć jaką robią prop[agadnę). Po prostu chciałem zobaczyć które stacje informacyjne transmitują konwencję Mentzena.
  • Odpowiedz
@maciorqa: tvpis to mi sie zdarzylo ogladac jedynie wiadomosci. Tylko po to zeby sie z wykopkami z tego ponabijac :P

Nie oszukujmy sie. Kazda stacja ma swoich ulubiencow jak i tych po ktorych "jedzie". Ale jak wspomnialem wyzej - w niedziele na tvn24 zapraszaja wszystkich. I rozmawiaja (a przynajmniej staraja sie rozmawiac co skutecznie ZAWSZE jakis pisowiec uniemozliwia :P)

I ten program juz od dluzszego czasu jest. Z jednej strony
  • Odpowiedz
  • 1
@gorzki99: Tylko z tvn24 jest taki problem, że oni prawie nigdy nie zapraszają do swoich programów (wyjątkiem jest kawa na ławę) polityków konfy, może raz na ruski rok Olejnik zaprosi Wiplera czy Bosaka. Ale nie pamiętam kiedy ostatnio w faktach po faktach widziałem kogoś z konfederacji, gdzie politycy lewicy, która szoruje po sondażowym dnie zapraszają cały czas.
  • Odpowiedz
@maciorqa: Dokladnie o tym programie mowie. Tam zawsze sa wszyscy.

Miras badzmy realistami i popatrzmy realnie. Jak juz zauwazylem kazda stacja ma swoich ulubiencow i tych ktorych nie lubi. Zgodzisz sie ze mna w tym temacie czy nie?

Mimo to jednak w kawie na lawe zawsze sa wszyscy (zawsze to ogolne stwierdzenie - nie wiem ale moglo sie zdarzyc ze jednak nie zawsze)

Wiec nie jest dziwne ze jednych sie
  • Odpowiedz
  • 0
@gorzki99: No to się zgadzam z Tobą - ogólnie w Polsce nie ma w pełni obiektywnych mediów, które nie są po żadnej stronie sporu politycznego. Wiadomo, jedni są dużo bardziej stronniczy, inni mniej.
  • Odpowiedz
@an-drzej "Nie oglądam żadnej telewizji od wielu lat. Moje jedyne zderzenia z tym praniem mózgu następują w gościach." Nic nie odwracam, po prostu nie doczytałeś ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
ogólnie w Polsce nie ma w pełni obiektywnych mediów, które nie są po żadnej stronie sporu politycznego

@maciorqa: Teoretycznie to da sie osiagnac neutralnosc. Praktycznie to sie nie da. Wiesz dlaczego? Bo czy polityk czy telewizja bazuje na odbiorcach. A wiekszosc odbiorcow nie mysli. Nie chce podania faktow bo nie chce sam ich ocenic i zinterpretowac. Wiekszosc odbiorcow woli zeby im pokazac co i jak.

Politycy to wiedza, telewizje to
  • Odpowiedz
Nic nie odwracam, po prostu nie doczytałeś

@Kulek1981: XD
Zapomniałeś już co napisałeś na samym początku, czy to ty nie umiesz czytać? Pozwól, że zacytuję jeszcze raz twoje słowa:

TVN to Discovery, to należy do USA, USA popiera prawicę. Może rzeczywiście coś
  • Odpowiedz
@Chris_Karczynski: Tvn nigdy sympatia do pisu czy konfy sie nie wykazywal. Ale zawsze w kawie na lawie byli ich przedstawiciele. I o ile jesli chodzi o jakiegokolwiek przedstawiciela konfy to do niczego poza pogladami sie doczepic nie moge o tyle jeszcze sie nie zdarzylo zeby JAKIKOLWIEK przedstawiciel pisu byl kulturalny, odpowiadal na zadane pytania i nie przerywal innym. Jaki jest wiec sens takich zapraszac?

Przedstawiciele konfy dosc czesto na pytania
  • Odpowiedz
Zgaduję, że najlepiej na pytania odpowiadają politycy KO. Mam rację?

@Chris_Karczynski: Przykro mi ale nie masz racji. uklad tego programu jest taki ze po jednej stronie siedza politycy ko, td, lewicy (ogolnie koalicja rzadzaca) po drugiej pis, konfa, rzecznik prezydenta.

I tu Cie zadziwie - z obu stron czasem padaja takie glupoty ze glowa mala. Ale tylko przedstawiciele pisu (i czasem rzecznik prezydenta) po pierwsze to nie odpowiadaja na pytania
  • Odpowiedz