Aktywne Wpisy

Aż nie wiem jak to otagować. Linkedin właśnie wszedł na nowy, absurdalny poziom
#linkedin #patologiazmiasta #heheszki #korposwiat
#linkedin #patologiazmiasta #heheszki #korposwiat
źródło: obraz_2025-12-16_114445852
Pobierz
kukold +30
15 lat doświadczenia w IT. Java, React, SQL, Kubernetes, cloud infrastructure, cyber security. Systemy o dużej skali, odpowiedzialność za krytyczne komponenty, lata ciągłej nauki i pracy.
I dziś, z pełną świadomością, mogę powiedzieć jedno: to był błąd życiowy.
Programowanie w 2025 roku nie jest zawodem. Jest zajęciem technicznym bez statusu, bez prestiżu i bez jakiegokolwiek realnego umocowania społecznego. Nieważne, ile lat w tym siedzisz, ile technologii znasz, ile systemów postawiłeś od zera. Dla świata
I dziś, z pełną świadomością, mogę powiedzieć jedno: to był błąd życiowy.
Programowanie w 2025 roku nie jest zawodem. Jest zajęciem technicznym bez statusu, bez prestiżu i bez jakiegokolwiek realnego umocowania społecznego. Nieważne, ile lat w tym siedzisz, ile technologii znasz, ile systemów postawiłeś od zera. Dla świata

Nie oszukujmy sie. Kazda stacja ma swoich ulubiencow jak i tych po ktorych "jedzie". Ale jak wspomnialem wyzej - w niedziele na tvn24 zapraszaja wszystkich. I rozmawiaja (a przynajmniej staraja sie rozmawiac co skutecznie ZAWSZE jakis pisowiec uniemozliwia :P)
I ten program juz od dluzszego czasu jest. Z jednej strony
Miras badzmy realistami i popatrzmy realnie. Jak juz zauwazylem kazda stacja ma swoich ulubiencow i tych ktorych nie lubi. Zgodzisz sie ze mna w tym temacie czy nie?
Mimo to jednak w kawie na lawe zawsze sa wszyscy (zawsze to ogolne stwierdzenie - nie wiem ale moglo sie zdarzyc ze jednak nie zawsze)
Wiec nie jest dziwne ze jednych sie
@Brutus66: Miras to o czym ja pisze ma miejsce juz od lat a nie "w koncu"
Czytaj ze zrozumieniem :D
@maciorqa: Teoretycznie to da sie osiagnac neutralnosc. Praktycznie to sie nie da. Wiesz dlaczego? Bo czy polityk czy telewizja bazuje na odbiorcach. A wiekszosc odbiorcow nie mysli. Nie chce podania faktow bo nie chce sam ich ocenic i zinterpretowac. Wiekszosc odbiorcow woli zeby im pokazac co i jak.
Politycy to wiedza, telewizje to
@L3stko: wiele razy widziałem na TVN materiały przeciwko PO i jakoś nie było z tym problemu.
@Kulek1981: XD
Zapomniałeś już co napisałeś na samym początku, czy to ty nie umiesz czytać? Pozwól, że zacytuję jeszcze raz twoje słowa:
Przedstawiciele konfy dosc czesto na pytania
@Chris_Karczynski: Przykro mi ale nie masz racji. uklad tego programu jest taki ze po jednej stronie siedza politycy ko, td, lewicy (ogolnie koalicja rzadzaca) po drugiej pis, konfa, rzecznik prezydenta.
I tu Cie zadziwie - z obu stron czasem padaja takie glupoty ze glowa mala. Ale tylko przedstawiciele pisu (i czasem rzecznik prezydenta) po pierwsze to nie odpowiadaja na pytania