Aktywne Wpisy

MonazoPL +96
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: 700 zł bank millennium monazo
Pobierz
Agresywna_Szyba +18
je j---e za rok w czerwcu mam wesele a nowobogacki teściu wymyślił sobie że zgodnie ze starapolską tradycją na weselu muszą być dziady proszalne... i mimo że zostało ponad pół roku to jeździ po wiosce i zaprasza wszystkich meneli. Naprawdę już się człowiekowi odechciewa tego cyrku
#niebieskiepaski #rozowepaski #zwiazki #wesele
#niebieskiepaski #rozowepaski #zwiazki #wesele
dziady proszalne na weselu hit czy kit?
- hit 22.3% (102)
- kit 51.4% (235)
- hit ale trzeba zatrudnić aktorów z domu kultury 26.3% (120)

Dzień dobry. Jakie mam opcje jak DPD nie odpowiedziało na reklamację po 30 dniach? Przesyłka nadana 14.01.2025 do dzisiaj ma status że jest w paczkopunkcie. Paczka ubezpiecozna na 1000zł. Reklamacja składana 17.01.2025 a 'zaksięgowana' 20.01.2025. Minęło ponad 30 dni. Nadawcą jestem ja tak więc po mojej stronie leży walka o odszkodowanie. Czy popełniłem błąd składając reklamację jako 'opóźnienie przesyłki' zamiast 'zaginięcie przesyłki' i muszę składać kolejną reklamację czy mogę wyjść z założenia że skoro nie otrzymałem po 30 dniach odpowiedzi/ odmowy/ wezwania do uzupełnienia braków formalnych w dokumentacji to reklamacja jest uznana? A jeśli jest uznana to czy jest jakaś inna droga prócz sądowej w celu otrzymania zwrotu pieniędzy?
źródło: obraz
Pobierzźródło: obraz
PobierzOgólnie przesyłkę za utraconą można uznać dopiero 30 dni od nadania (a przynajmniej tak mieli w regulaminie jakiś czas temu).
@why_nott: Nie ma, jeśli jesteś konsumentem (nie nadawaleś jako firma) to możesz ich postraszyć rzecznikiem praw konsymumenta czy UKE ale spokojnie, wiedzą,
@Gumispam: tak gdyby to nie był konkretny punkt DPD nie byłoby statusu o nadaniu w punkcie.