Wpis z mikrobloga

Urodziło mi się dziecko, więc poszukuję ubezpieczenia na życie, które w razie mojej śmierci lub kalectwa zapewni byt mojej rodzinie.

Interesuje mnie na wypadek śmierci lub utraty zdolności do pracy, aby była wypłacana wysoka kwota (np. 1 mln PLN). Nie palę, mało piję i w miarę bezpiecznie żyję, ale dobrze aby obejmowała wypadki po alkoholu oraz aktywności jak chodzenie po górach, narciarstwo, pływanie itp.

Nie potrzebuję ubezpieczenia na zdarzenia medyczne, które wypłaci mi 5-20k (tu sam sobie jakoś poradzę). Tylko śmierć i kalectwo.

Co polecacie? #ubezpieczenia #ubezpieczenie #pieniadze #wykop30plus
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gjdfsh: Miałem nieprzyjemną okazję egzekwować takie ubezpieczenie po śmierci członka rodziny, z 3 instytucji tylko Nationale Nederlanden wywiązało się bez problemów, więc uderzałbym tam i sam też jestem tam ubezpieczony, w dodatku te ich umowy są bardzo przejrzyste. PZU natiomiast ch*j w dupkę, Warta też tak sobie.
  • Odpowiedz
przybliżysz trochę temat, jakie problemy bywały ?

@Issac: W Warcie z dokumentami. Tu polisa była grupowa i robili pod górkę z dokumentacją, przeciągali terminy i kazali zgadywać osoby uposażone. Finalnie udało się odzyskać jedynie 3/4 kwoty z polisy podpisując jakiś tam papier. j---ć ich.

Natomiast większe, j----e szoł to o------o PZU. Streszczając, w polisie indywidualnej było Ileś podstawowego hajsu za śmierć i dodatkowa, dużo większa kwota, jeśli przyczyną był zawał
  • Odpowiedz