Wpis z mikrobloga

Oho wybrali innego kandydata w sensie ochlapiarza. No bo jak inaczej to wyjaśnić gdy taka pała zadaje Ci pytanie o stawkę na początku u jak mówisz że góra widełek to czy hehe będzie do negocjacji. No nic trzeba było od razu wyjść. A potem wyzywa od skoczków. Twojej w dupie skoczek zasiedzielcu seniorski. Ehhh nie wiem czym ja odstraszam tych zasiedzielców 10+ w jednej firmie, może zbyr dynamiczny jestem?
Ale w sumie może to i dobrze jak usłyszałem że deploye są manualne i że ewentualne pipeline oisze kolega team leader to już wiedziałem z czym, bo nawet nie z kim mamy do czynienia.
Wisienką na torcie miał być drugi etap tzn. Live coding na 2h na ich wirtualce xDDDDD.

Także zawsze, ale to zawsze pytajcie o codzienny tryb pracy, CI/CD, kto go robi (np. DevOps, Ty albo święty Mikołaj).
#programista15k #pasjonat15k #programowanie #bezrobocie #jedznasmietniku #pracait
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ByczekRozplodowy: wcale nie jestes zbyt dynamiczny tylko oni maja 1000000000000000000000000 programistow gotowych pracowac za 50% Twojej stawki (AI czyli Another Indian i jakies 10 tysiecy polskich programistow co wlasnie stracili prace i gruba zona ich cisnie aby znalezli jak najszybciej nowa prace)
  • Odpowiedz
xD ja uskyszkaem że 3 lata w jednej firmie to skoczek

@elozapiekanka: to normalne jak jest rynnek pracodawcy

mój kolega z innej branży ma w firmie taką zasadę, że jak ktoś ma więcej niż 3 wpisy w CV to automatycznie CV leci do śmietnika
  • Odpowiedz