Aktywne Wpisy

turtledove +2
#bron #strzelectwo #prezent
Mój chłopak ma niedługo urodziny. Chodzi regularnie na strzelnice, ma pozwolenie na b--ń i ma z dwa pistolety, karabin i strzelbę. Do tego ma jakieś kalimatory itp. Co mogłabym mu dac na prezent urodzinowy związany z tym? Jest coś uniwersalnego? Chodzi zarówno na otwarte jak i zamknięte strzelnice.
Mój chłopak ma niedługo urodziny. Chodzi regularnie na strzelnice, ma pozwolenie na b--ń i ma z dwa pistolety, karabin i strzelbę. Do tego ma jakieś kalimatory itp. Co mogłabym mu dac na prezent urodzinowy związany z tym? Jest coś uniwersalnego? Chodzi zarówno na otwarte jak i zamknięte strzelnice.

DawidParzyk +161
"To jest mieszkanie?"
https://x.com/DawidParzyk/status/1892545938092159184
#nieruchomosci #mieszkania #mieszkanie
https://x.com/DawidParzyk/status/1892545938092159184
#nieruchomosci #mieszkania #mieszkanie

- W porządku. Mnie to nie przeszkadza. To Zełenski jest problemem
Ale przynajmniej lewaków d--a boli, co nie?
#trump #rosja #ukraina #wojna #bekazpisu #bekazkonfederacji #neuropa #polityka
@Tumurochir: Dobrze że demokraci zawsze stabili i nigdy nie lubili rosji. Teraz to trzeba ładować duża kasę w zbrojenia, cisnąć w jak największą współpracę Europejską i wspomóc Ukraincow. Pomarańczowy wiecznie rządzić nie będzie ale to nauczka na przyszłość żeby swojego bezpieczeństwa nie opierać o jeden zamorski kraj
źródło: 31b903c7c1781550b1cced09ded95e6c
Pobierz@Tumurochir
Moja interpretacja tego zdjęcia jest taka, że ci, którzy najczęściej pieprzą o Le Pen i Orbanie zapominają, kto Putlerka nam wyhodował swoją MittelEuropą, swoim kupczeniem naszym bezpieczeństwem w zamian za tani gaz, swoimi resetami, Nord Streamami, swoim brakiem reakcji na Gruzję i aneksję Krymu.
A Radzio Sikorski to nie tyle miał zdjęcia na balkonie, co zapraszał Ławrowa na odprawy naszych ambasadorów. Miział się z ruskimi i publicznie
Tylko akurat przypadkiem u Konfiarzy jest to narracja Kremla, podawana dalej przez ruskiego szpiega
A u PiSiorów waflowanie się do Trumpa i bronienie jego prorosyjskich działań
źródło: temp_file4951504494384614226
Pobierz@Moderacja możecie podmienić we wpisie? Bo ja już edytować nie mogę
PiS -> wysyła na Ukrainę 400 czołgów, wraz z władzami USA i UK swymi działaniami pozwala Ukrainie ocalić państwowość w pierwszych tygodniach wojny
Konfederacja -> ma (miała) w składzie Grzegorza Brauna
Praktycznie
źródło: obraz
PobierzTrump samym swoim pier[autocenzura]niem spowodował już:
- deklaracje Francji, Danii, Szwecji i innych do gotowości wysłania kontyngentów na UA
- wyjęcie wydatków na zbrojenia z limitu zadłużenia
@Crisu: ty ale widzisz co oni mówią? Że Putin im nie przeszkadza, że to ok że zabił tylu ludzi, że tylko chciał odzyskać co jest jego
nie pamiętam by w Polsce była taka narracja o Bin Ladenie po 9/11 na przykład
@fraciu: @dominowiak - czemu mam wstawiać zdjęcie z Tuskiem jak w swojej wcześniejszej wypowiedzi nie wspominam o nim ani jednego słowa? To zdjęcie pochodzi po wyborach w stanach gdzie po "mlodym" Bushu swoje rządy przejmuje przejmuje Obama. Siergiej Ławrow i Hillary Clinton stoją z guzikiem z
Powiem ci więcej, Rosja nie zniknie, i za parę lat może więcej znów będziemy z nią handlować.