Wpis z mikrobloga

@fraciu: @dominowiak

Moja interpretacja tego zdjęcia jest taka, że ci, którzy najczęściej pieprzą o Le Pen i Orbanie zapominają, kto Putlerka nam wyhodował swoją MittelEuropą, swoim kupczeniem naszym bezpieczeństwem w zamian za tani gaz, swoimi resetami, Nord Streamami, swoim brakiem reakcji na Gruzję i aneksję Krymu.

A Radzio Sikorski to nie tyle miał zdjęcia na balkonie, co zapraszał Ławrowa na odprawy naszych ambasadorów. Miział się z ruskimi i publicznie
eduardo-garcia - @fraciu:  @dominowiak 

Moja interpretacja tego zdjęcia jest taka, ż...
  • Odpowiedz
  • 3
@Tumurochir dla nich to jest taka sama a abstrakcja jak dla nas wojny na bliskim wschodzie. Społeczeństwo wie że ktoś tam się bije ale w sumie to nie wiadomo o co
  • Odpowiedz
@eduardo-garcia bardzo dobrze że Sikorski zmienił zdanie w sprawie Rosji. I bardzo źle że pisowcy i konfiarze nadal są ślepo zapatrzeni w Trumpa i nie obchodzi ich jakie zagrożenie jego działania sprowadzają na Polskę. Żyjemy tu i teraz, sytuacja zmienia się dynamicznie, prawaki powinny przyznać się do błędu i przestać czcić pomarańczowego szaleńca.
  • Odpowiedz
ylko akurat przypadkiem jest to narracja Kremla, podawana dalej przez ruskiego szpiega

PiS -> wysyła na Ukrainę 400 czołgów, wraz z władzami USA i UK swymi działaniami pozwala Ukrainie ocalić państwowość w pierwszych tygodniach wojny

Konfederacja -> ma (miała) w składzie Grzegorza Brauna

Praktycznie
eduardo-garcia - >ylko akurat przypadkiem jest to narracja Kremla, podawana dalej prz...

źródło: obraz

Pobierz
  • Odpowiedz
I bardzo źle że pisowcy i konfiarze nadal są ślepo zapatrzeni w Trumpa

Trump samym swoim pier[autocenzura]niem spowodował już:

- deklaracje Francji, Danii, Szwecji i innych do gotowości wysłania kontyngentów na UA
- wyjęcie wydatków na zbrojenia z limitu zadłużenia
  • Odpowiedz
dla nich to jest taka sama a abstrakcja jak dla nas wojny na bliskim wschodzie.

@Crisu: ty ale widzisz co oni mówią? Że Putin im nie przeszkadza, że to ok że zabił tylu ludzi, że tylko chciał odzyskać co jest jego

nie pamiętam by w Polsce była taka narracja o Bin Ladenie po 9/11 na przykład
  • Odpowiedz
i co te zdjęcie ma udowadniać? Przciez każdy spotykał się z putinem. Ale jak przyszło co do czego to nie robili mu laski

@fraciu: @dominowiak - czemu mam wstawiać zdjęcie z Tuskiem jak w swojej wcześniejszej wypowiedzi nie wspominam o nim ani jednego słowa? To zdjęcie pochodzi po wyborach w stanach gdzie po "mlodym" Bushu swoje rządy przejmuje przejmuje Obama. Siergiej Ławrow i Hillary Clinton stoją z guzikiem z
  • Odpowiedz
  • 1
@eduardo-garcia twoje myślenie nie jest logiczne, według mnie. To tak samo jak by Trump powiedzmy zaatakował Kanadę a ty byś oskarżał wszystkich co się z nim spotykali.

Powiem ci więcej, Rosja nie zniknie, i za parę lat może więcej znów będziemy z nią handlować.
  • Odpowiedz