Wpis z mikrobloga

Po 4.5 roku rozstałem się z dziewczyną.

Zawsze była dla mnie cudowna, ale przesądziła tutaj różnica charakterów i wartości.

Zupełnie nie wiem jak sobie z tym poradzić, czuje się zagubione, boje sie ze nikogo nigdy nie znajde.

Logicznie wiem, ze wyjdzie to na dobre i dla mnie i dla niej, ale bol po jej utracie jest dla mnie nie do zniesienia...

Czuje okropna pustkę. Macie jakieś porady zeby poczuc sie lepiej?

#zwiazki #rozstanie #rozstania #zerwanie #zwiazek
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@artur-brzozowski1: powiem Ci coś, co pozwoli na automatyczne zdystansowanie się od sprawy - Twoja była o Tobie nie myśli. Generalnie jeśli komukolwiek wydaje się, że ich byli partnerzy o nich myślą, to pragnę zniszczyć wasze wizje xD Nie, nie myślą o was.
  • Odpowiedz
przesądziła tutaj różnica charakterów i wartości.

@artur-brzozowski1: W jaki sposób doszliście do tego, że macie różne charaktery i wartości dopiero po 4,5 latach związku? To nie jest żaden przytyk, po prostu mnie to ciekawi. Taki charakter i wartości idzie poznać w pierwszych miesiącach tak na dobrą sprawę a na pewno przez pierwszy rok.
  • Odpowiedz
Tylko czas,a czasami poznanie kogoś innego przyspiesza zakończenie żałoby po związku. To się tak wydaje,że już koniec, nikogo nie poznam, życie jest puste i już kaplica, ale to minie. Jak mi jest źle to sobie lubię posłuchać stoików/buddystów na YouTube. Anthony de Mello, Eckhart Tolle. Można poczytać stoicyzm na każdy dzień tygodnia. Pomaga nabrać dystansu i zrozumieć,że wszystko mija.
  • Odpowiedz
Taki charakter i wartości idzie poznać w pierwszych miesiącach

Raczej pięć pierwszych spotkań, zanim w ogóle zdąży się w ogóle w cokolwiek rozwinąć, i zakończy się tylko na chwilowej fascynacji drugim człowiekiem.
  • Odpowiedz
@olokynsims: No nie chciałem aż tak lecieć ale faktycznie też tak uważam, że to można poznać po chwili znajomości, nawet w trakcie silnego zauroczenia a tu minęło 4,5 roku i dopiero się zorientowali. Dziwne to dla mnie po prostu
  • Odpowiedz
@falwack: Ja to już stary jestem, to inaczej patrzę, nawet w momencie zauroczenia potrafię trzeźwo spojrzeć, a oni może są jeszcze młodzi, nie znają życia, może to ich pierwsza poważna relacja.
  • Odpowiedz