Wpis z mikrobloga

Byłem na diagnozie adhd 4 wizyty diva moxo i inne testy, wyszło add. Poszedłem do psychiatry z opinią, stwierdziła, że mam lęki, bo powiedziałem, że miałem kilka lat temu teraz normalnie funkcjonuje, nie pytała w ogóle o problemy z koncentracją, dostałem receptę na ssri xD powiedziała, że będzie mnie pobudzać (?). Nie mam teraz depresji, lęków. Mam problemy z koncentracją, utrzymywaniem zainteresowania w rozmowie, jem mało, bo po prostu nie interesuje mnie jedzenie, zapominam robić rzeczy(mam tablicę żeby zapisywać rzeczy do zrobienia), nic mnie zbyt bardzo nie interesuje, szybko tracę zainteresowanie, jak robię coś monotonnego to odlatuje myślami kompletnie, jak jadę samochodem też. Więc nie rozumiem dlaczego dostaje antydepresanty. Tak wygląda psychiatria w Polsce?
Lek który dostałem to setaloft.
#adhd #add #psychiatria
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@elbanos: Idź prywatnie do psychiatry, który specjalizuje się w prowadzeniu osób neuroatypowych, inaczej możesz błądzić bez końca. Mnie leczyli na takie zaburzenia, że głowa mała, a na przepisywanych ssri i stabilizatorach anhedonia totalna i było jeszcze gorzej. W końcu okazało się, że mam audhd (po 24 latach( ͡º ͜ʖ͡º), ale u kobiet często się późno diagnozuje akurat), biorę tylko atomoksetynę w bardzo małych dawkach i
  • Odpowiedz
@nigologin Dokładnie, nie ogarnia. Też się z tym spotkałem. Znam temat.

@elbanos idź do innego psychiatry, bo ten nie ogarnia. Na problemy z koncentracją powinien Ci wypisać medikinet albo jakąś inną formę metylofenidatu.
  • Odpowiedz