Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WielkiNos: nikt kretynom nie wytłumaczy jak działa ewolucja i że wykorzystywanie psów do walk zakorzenia w nich agresję, psy pociągowe trzeba za samochodem ciągnąć 20km żeby się wybiegaly a psy pasterskie... A zresztą
  • Odpowiedz
  • 0
@WielkiNos najbardziej walnieci są ludzie którzy muszą szukać po całym świecie informacji o zagryzieniu przez psa, gdy codziennie dwie osoby w samej Polsce padają ofiarą morderstwa. Ale narracja budowana na naciaganych newsach o agresji nielubianej grupy czy strachu o wymyślone sytuacja musi się zgadzać
  • Odpowiedz
  • 0
@WielkiNos może i jest "poruszająca", ale buduje kłamliwą narrację przez powielanie jednostkowych przypadków by straszyć "psem z piekła rodem", gdy w rzeczywistości są o wiele mniej niebezpieczne niż każdy z ludzi których mijasz codziennie na ulicy. Statystyki mówią jasno - jesteś dla mnie większym zagrożeniem niż pitbull, bo jest bardziej prawdopodobne że mnie zabijesz niż to że zagryzie mnie pitbull
  • Odpowiedz
  • 6
@Hrjk mnie to nie obchodzi, obchodzi mnie patologia ludzka, która tym wszystkim rzeczom towarzyszy a ta sięga o wiele szerzej niż 1 przypadek zagryzienia dziecka przez pitbulla.
  • Odpowiedz
  • 0
@WielkiNos wiem że Ciebie nie obchodzi prawda, bo nabijasz sobie zasięgi na szczuciu przeciw pieskom, demonizując je dla plusików i atencji. Budujesz fałszywy obraz by straszyć ludzi. Tylko nie wiem jeszcze czy karmisz swoją paranoje czy żeby zebrać grupkę wzajemnej adoracji do innych celów, bo celujesz w ludzi o określonym profilu - przestraszonych światem, czyli najbardziej podatnych na konserwatywne chochoły.
  • Odpowiedz
  • 0
@albercik90 czyli nie masz żadnego argumentu, tylko masz pieskową paranoję ¯_(ツ)_/¯

Tak jak pisałem wcześniej - przestraszeni życiem ludzie, którym łatwo wepchnąć każdą ideologię, jeśli opakuje się ją paniką.
  • Odpowiedz
  • 0
@WielkiNos statystyki mówią jasno - każdy polak i każda polka jest bardziej niebezpieczna niż pitbull. Jeżeli chcecie utylizować niebezpieczne gatunki to musicie zacząć od siebie ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
Ogólnie często jest tak że pisarze to źli ludzie, ciągle wmawiają światu że są tacy super, w końcu opiekują się i kochają pieski. Każdy pisarz którego poznałem z łatwością życzył ludziom śmierci. Ogólnie tam są mocne problemy z głową u tych ludzi. Nie dotyczy ludzi którzy mają psa ale rozumieją że to zwierzę
  • Odpowiedz
@Hrjk:

tatystyki mówią jasno - każdy polak i każda polka jest bardziej niebezpieczna niż pitbull

Ciekawe jakby wyglądała statystyka jakby było 38 mln pitbulli w Polsce:)
  • Odpowiedz