Wpis z mikrobloga

Co wypożyczyć fabularnego, takiego jakiegoś w miarę poważnego dla chłopa?
Jedna z moich pierwszych książek, nie chce siedzieć ciągle przed monitorem.
Ogólnie nie lubię czytać.
#czytajzwykopem #ksiazki
  • 57
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@qew12: Weź przede wszystkim coś w temacie który lubisz, i przed wypożyczeniem przeczytaj sobie na miejscu z 2-3 strony żeby sprawdzić czy leży Ci styl pisania danego autora. Jak np. lubisz fantasy to weź Hobbita, krótkie, lekkie i świetnie się czyta. Bez określenia choćby gatunku ciężko będzie Ci coś polecić ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@qew12: Kurde ciężki temat, bo ja w tych klimatach akurat niezbyt siedzę, a to co ewentualnie bym mógł polecić to w bibliotekach jeszcze nie majo, bo świeże pozycje ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Podesłałem na PW co nieco ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

• Odpowiedz
@qew12: Jeśli lubisz kryminały to Lee Child seria o Jacku Reacherze.

Ogólnie jak nie czytasz książek to zacznij od czegoś dla nastolatków/dzieci, książki przygodowe fajny prosty język, fabuła też ok.
Opowieści z Narni wciągają oraz Flanagan John seria Zwiadowcy oraz Drużyna.
  • Odpowiedz
Co wypożyczyć fabularnego, takiego jakiegoś w miarę poważnego dla chłopa?

@qew12: Jak ja zaczynałem z poważną literaturą to bardzo mi się spodobały "rok 1984" Orwella i "Nowy wspaniały świat" Huxleya. Obie mówią o futurystycznych dystopiach, więc też można porównać je między sobą i jaki obraz przyszłości kształtowały. Jeśli po tych 2 lekturach będzie ci mało tego tematu to antyutopijną perspektywę pokazuje też Ray Bradbury w "451 stopni Fahrenheita".

Z takich
  • Odpowiedz