Aktywne Wpisy
razdwatrzy55 +317
A w komentarzu pierwsze zdjęcie tej łazienki gdzie nic nie wskazywałoby na to że to jest półpiętro
#nieruchomosci #wroclaw
#nieruchomosci #wroclaw
źródło: Screenshot_2025-11-28-09-48-44-456_com.android.chrome
Pobierz
JakDorobic_com +85
Ostateczne #rozdajo z okazji Black Friday! Rozdajemy kartę podarunkową Allegro o wartości 100 zł!
Zasady rozdajo są proste. Aby wziąć udział:
• Daj plusika.
•
Zasady rozdajo są proste. Aby wziąć udział:
• Daj plusika.
•
źródło: rozdajo 28.11
Pobierz

Mirki z #programowanie i #testowanieoprogramowania, pytanie finansowe.
Jaki według Was jest obecnie sufit wynagrodzeń jeśli chodzi o testowanie automatyczne? Tylko taki realny, że stawka to max X w jakiejś tam liczbie ogłoszeń, a nie że jedna firma ma widełki do 300k miesięcznie, więc to jest sufit.
Pytam, bo jestem na etapie negocjacji zarówno wynagrodzenia jak i typu umowy i fajnie by było poznać opinie innych. Bo totalnie nie wiem w jakie rejony uderzać, zarówno przy UoP jak i B2B.
Jeśli chodzi o pozycję to senior, który w pojedynkę ma stworzyć całą strategię testowania automatycznego i wyrzeźbić framework testowy z kupy, którą obecnie mają.
Jeśli chodzi o mnie, to mam prawie 10 lat doświadczenia w tych tematach, pracowałem w różnego rodzaju projektach i moja rola to nigdy nie było głupie testowanie webówki, a wszystko od rozwoju dość skomplikowanego frameworka, po róznorodne skryptowanie, CI/CD (tworzenie i utrzymywanie zarówno jobów jak i pipeline), administrowanie serwerami testowymi i takie tam. Do tego pracowałem zarówno z webówką, mobilkami, API, sprzętem, itd. Byłem teź takim nieoficjalnym leadem jeśli chodzi o tematy techniczne.
#pracait #programowanie #programista15k
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
Przy B2B to 9k euro na łapę, bierzesz zagraniczną kwotę.
@mirko_anonim: nie żebym się czepiał, ale "nieoficjalnym" leadem to był co drugi senior na rozmowie. Masz papier, że zarządzasz ludźmi?
@Romska_Palo_Ul_Laputa: Właśnie czepiasz się, bo często właśnie jest tak, że oficjalny tem lead zrzuca swoją robotę na doświadczoną osobę "weź Maciek ogarnij tego juniora jako buddy", to dlaczego mam takie doświadczenie ukrywać?
@Romska_Palo_Ul_Laputa: the what? papier na kontrakcie że jesteś leadem? wpisujesz sobie w CV pozycję lead i jesteś leadem
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
Jak go w----------i i zaczął im coś tam mówić, że był leadem, to go w twarz wyśmiali: a masz na to jakiś dowód, papier? Ty nie byłeś żadnym leadem.
Tak to wygląda u większości, nie zostałeś oficjalnie poproszony, mianowany, to twój wpis w CV można potraktować jak ciekawostkę koniecznie
- UOP - 30-35k + crative work 80-90%
- B2B bez urlopow - 200-220 PLN/h
@Romska_Palo_Ul_Laputa: mam to w tamtej umowie o pracę, a w świadectwie pracy stanowisko lidera. Tyle wystarczy, czy coś jeszcze byś potrzebował? Czepiaj się, nie widzę w tym problemy, po to
@MirkoAnonim: No wiem, a i tak większość osób, z którymi pracowałem tego nie potrafi, dlatego o tym
@Zlmmerman: no właśnie nie, jak trzeba było coś zmienić i ktoś inny się za to brał, to babrał się w tym kosmicznie. Ostatnio obserwowałem, kiedy dwóch "seniorów" w nowym projekcie stawiało sobie pipeline do testów. Cały pipeline to miało być ściágnięcie repo z gita i uruchomienie jednej komendy tdo odpalenia testów.