Aktywne Wpisy

Okaz_prawilnosci +154
źródło: 1000063425
Pobierz
Rad-X +21
U was też ludzie w robocie nie potrafią się powstrzymać od jedzenia mięsa w piątek na obiad?
Co trzeba mieć w głowie aby nie być w stanie w ten jeden dzień w tygodniu odpuścić?
#pracbaza #korposwiat
Co trzeba mieć w głowie aby nie być w stanie w ten jeden dzień w tygodniu odpuścić?
#pracbaza #korposwiat

Nie miałem co zrobić z mini komputerkiem na Intel n100 więc wydrukowałem sobie "Bieda NAS" :) żeby powkładać tam walające mi się po kwadracie dyski 2,5 calowe. Póki co jakoś to działa.
źródło: bieda_nas
PobierzDyski są podłączone za pomocą adaptera nvme->sata. Mój ma 6 gniazd sata, ale postanowłem wykorzystać tylko 3.
W środku są dwie przetwornice 5A. Jedna robi 5V do zasilania dysków, druga 12V do zasilania mini PC. Całość zasilam zasilaczem 15V od starego latopa.
https://www.thingiverse.com/thing:5169820
Ewentualnie to samo przez proxmoxa i możesz mieć więcej maszyn wirtualnych (tylko pamiętaj by passthrough przez kontroler robić).
@Migfirefox: a masz 10 GB ethernet? Bo mi przy moim 2.5k 300mbps to i tak więcej niż potrzeba ( ͡° ͜ʖ ͡°)
+ Zawsze mądrą opcją jest dodać ssd/nvme
@sorek: #bogactwoczescglownaskuhwysyny
Jeden link 10Gb idzie do R620, drugi do Z420. 2,5Gb idzie do serwerka z HP mini co sobie zawsze działa i nie w-------a 200 watów jak R620 w idlu xd
źródło: obraz
Pobierz