Aktywne Wpisy

FajnyTypek +44
Jedną z najgorszych rad jakie słyszy młody facet obecnie jest, aby nie zaprzątał sobie głowy kobietami, tylko rozwijał się i dążył do sukcesu zarabiając hajs.
Brzmi logicznie, ale to kompletna bzdura.
Po pierwsze jakie kobiety przyjdą, gdy juz osiągniesz sukces? Ile czasu zajmie Ci, abyś go osiągnał?
Przyjdą gold diggerki i inne słabego sortu latawice, ktore będzie interesować jakie masz zasoby mając Cie gdzieś jako osobę. Gdzie one były gdy startowałeś?
Nagle pojawią
Brzmi logicznie, ale to kompletna bzdura.
Po pierwsze jakie kobiety przyjdą, gdy juz osiągniesz sukces? Ile czasu zajmie Ci, abyś go osiągnał?
Przyjdą gold diggerki i inne słabego sortu latawice, ktore będzie interesować jakie masz zasoby mając Cie gdzieś jako osobę. Gdzie one były gdy startowałeś?
Nagle pojawią

Desire22 +11
Ah ta ul. Gajowa
źródło: 21174e12adff54d33807de1492d8b72bc5afaa1abec0cbfd06713497cc2fe136
Pobierz

Nie miałem co zrobić z mini komputerkiem na Intel n100 więc wydrukowałem sobie "Bieda NAS" :) żeby powkładać tam walające mi się po kwadracie dyski 2,5 calowe. Póki co jakoś to działa.
źródło: bieda_nas
Pobierz@sorek: mam dodane 2x256 GB NVMe, ale przy SMB średnio to działa. Co innego jak miałem odpaloną virtualkę z WS2022. Tam to cuda robiło.
źródło: obraz
Pobierzźródło: obraz
PobierzOgólnie powiem, że zabawy jest sporo i bardzo lubie truenas+Proxmox, jedyne czego mi brakuje
https://allegro.pl/oferta/dysk-hgst-huc721010ass600-1tb-2-5-sas-16310593437
Ogólnie z dyskami 2,5" HDD jest duży problem z dostępnością, więc nawet u----i na allegro są drogie.
Tylko do takiego dysku to już potrzebujesz albo serwera z obsługą dysków SAS, albo kartę HBA co ma złącza SAS.
źródło: 1000018156
PobierzSzkoda że nie ma żadnych konsumenckich tanich dysków 2,5 cala z zapisem CMR...