Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy wyprowadzał się ktoś z Krakowa do Wieliczki lub okolic? Zastanawiam się nad zakupem mieszkania takiego większego, i w Krakowie ceny są zaporowe, za to w Wieliczce można kupić około 100 metrów za +/- 7,5k z metra kwadratowego. Na Otodom można znaleźć dość sporo inwestycji domów szeregowych albo bliźniaków. Pracuję zdalnie, więc nie dojeżdżałbym do Krakowa codziennie. Połączenie wydaje się dobre, pociągiem około 20 min, autem 30 min.

Jakie lokalizacje warto jeszcze rozważyć?

#nieruchomosci #krakow

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lormont: bardzo blisko do dużego miasta, a z zaletami mieszkania w mniejszej mieścinie, cudowne widoki (naprawdę mega!), spokojnie, taniej niż w krk. Nie za duże, nie za małe, idealne miejsce by osiąść tam w wieku 50 lat i dobić żywota.
  • Odpowiedz
Połączenie wydaje się dobre, pociągiem około 20 min

@mirko_anonim: 20 minut pociągiem, ale minut pieszo do pociągu? Jak oferta jest tak tania, to pewnie jest to znacznie oddalone od komunikacji zbiorowej i wymaga jeżdżenia wszędzie samochodem.
  • Odpowiedz
Mam właśnie podobny dylemat, bo ceny w Krakowie są dość wysokie, a z drugiej strony mieszkać w małej miejscowości pod dużym miastem, ale dobrze skomunikowanym, to byłby jakiś plus. Jakie są jeszcze dobre kierunki do rozważenia oprócz Wieliczki?
  • Odpowiedz
Ja się wychowałam w granicach Krakowa zaraz przy Wieliczce i powiem tak: miasto się rozwija, jest parę spoko knajpek, ale poza marketami wszystko się zamyka o 16:00. W porównaniu do tego co było jeszcze 10-15 lat temu, to korki się zrobiły spore. Te wszystkie piękne nowe ośki są zazwyczaj upachane gęsto na małych działkach z kijowymi drogami wyjazdowymi, więc ludzie mają spory problem problem z wjezdzaniem czy wyjezdzaniem z osiedla. Kilka osiedli
  • Odpowiedz
@mirko_anonim też się zastanawiam nad Wieliczką. Jak znalazłeś coś fajnego (szeregówka/mieszkanie) o większym metrażu to podziel się linkiem :)
Znajomy wyprowadzil sie do Wieliczki i do biura na południu Krakowa dojeżdża szybciej niż ja z północy Krakowa. Wg mnie te miasta satelickie wokół to całkiem spoko miejsce do życia. Na pewno lepsze niż parę wiosek dalej bo przynajmniej masz codzienna infrastrukturę, a jak potrzebujesz raz na jakiś czas do Krk to
  • Odpowiedz