Aktywne Wpisy

editores +79
Podatek katastralny ZAWSZE prędzej czy później dotyczy wszystkich. Tak zrobili na Litwie.
Zwolennicy tego podatku to niebezpieczni durnie. Kataster oznacza katastrofę dla ludzi biedniejszych, chorych, emerytów.
To wprost prowadzi do wyrzucenia ludzi na ulice i bezdomności. Tak to działa w USA.
#kataster #pozyteczniidioci #nieruchomosci
Zwolennicy tego podatku to niebezpieczni durnie. Kataster oznacza katastrofę dla ludzi biedniejszych, chorych, emerytów.
To wprost prowadzi do wyrzucenia ludzi na ulice i bezdomności. Tak to działa w USA.
#kataster #pozyteczniidioci #nieruchomosci

SilesianPill +178
Zabawne, że piszą o historycznie niskim poziomie urodzeń w USA (1,7), podczas gdy u nas jest 1,1 XD
#demografia #polska #spoleczenstwo #blackpill #zwiazki #p0lka
#demografia #polska #spoleczenstwo #blackpill #zwiazki #p0lka

źródło: temp_file3775337719344261310
Pobierz
W skrócie.
Brutto zarobiłem ponad 280k PLN
Netto dostałem trochę ponad 165k PLN
Brutto + koszt pracodawcy to ok 340k PLN
Dostałem 59% z brutto i 49% z brutto + koszt pracodawcy.
Według statystyk, jestem w top5% najlepiej zarabiających na UoP czyli krezus według socjalistycznych mózgotrzepów. Powtórzę raz jeszcze. Realne opodatkowanie pracujących w Polsce zarabiających więcej jak 10k brutto miesięcznie oscyluje w granicach 50%. Każdy kto powie, że w Polsce są podatki regresywne powinien tracić prawa wyborcze.
#zarobki #pracbaza #wynagrodzenia #praca #pieniadze #pit
Pensja brutto £65000
Netto £48280
Brutto + koszt pracodawcy £78240
Dostajesz 74% brutto i 61% brutto + koszt pracodawcy.
Według tutejszych statystyk taka pensja to też
Zaraz ktoś przyjdzie i i tak napisze, że mamy najniższe podatki w europie i trzeba jeszcze docisnąć tych bogoli z 12k+ brutto na uop.
źródło: image
Pobierz