Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +415
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
rales +1666
ZAPLUSUJ TEN WPIS, A ZAWOŁAM CIĘ ZA 7 LAT
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
źródło: Screenshot(16)
Pobierz

Przez rok chce odkładać hajs na wklad własny. Jaki instrument polecicie w tym celu żeby najbardziej się opłacił?
@blackredwhite: specjalnie nie tagowałem kryptowalut bo uznałem że to głupie, ale wszedzie ich pełno.
Nie żebym gardził, sam trzymam XRP(sic!), no ale nie z myślą o kupnie mieszkania xD
https://www.toyotabank.pl/indeksowane-konto-oszczednosciowe
@Hmrogrz: bezpiecznie to konto oszczędnościowe. Toyota daje ok 5,7% i jest to zależne od WIBORu, więc spadnie jak Glapa obniży stopy. Możesz spokojnie cały czas dorzucać hajs, działa to jak zwykłe konto tylko lepsze oprocentowanie
Edit: wyżej masz link do konta
BTC to najpewniejsza inwestycja na emeryturę