Wpis z mikrobloga

@Hmrogrz Rok to strasznie mało. Może giełda krypto, poczekaj aż bitcoin spadnie do poziomu $ 80k wejdź w pozycje i poczekaj do odbicia sie na poziomie $ 105k. A później to powtarzaj przy mniejszych zakresach.
  • Odpowiedz
  • 1
chłop chce na wkład oszczędzić a ktoś mu krypto poleca

@blackredwhite: specjalnie nie tagowałem kryptowalut bo uznałem że to głupie, ale wszedzie ich pełno.

Nie żebym gardził, sam trzymam XRP(sic!), no ale nie z myślą o kupnie mieszkania xD
  • Odpowiedz
  • 0
@galicjanin: no to jest 3zl od każdej obligacji, obligacja za 100zl 6.5% to jest po roku 106.5-3zl i jeszcze z tych 3zl -19% Czyli 2.5% do przodu, nigdy lokatami i kontami oszczędnościowymi nie interesowałem. Ile dają takie roczne lokaty?
  • Odpowiedz
@Hmrogrz: 19% płacisz od zysku czyli od 6,5zł. 6,5złx0,19=1,24zł. To daje 6,5-1,24 czyli 5,26%. Lokaty chyba się kręcą koło 4% (i tez musisz jeszcze 19% zapłacić).
  • Odpowiedz
Przez rok chce odkładać hajs na wklad własny. Jaki instrument polecicie w tym celu żeby najbardziej się opłacił?

@Hmrogrz: bezpiecznie to konto oszczędnościowe. Toyota daje ok 5,7% i jest to zależne od WIBORu, więc spadnie jak Glapa obniży stopy. Możesz spokojnie cały czas dorzucać hajs, działa to jak zwykłe konto tylko lepsze oprocentowanie

Edit: wyżej masz link do konta
  • Odpowiedz
  • 1
@Hmrogrz bankobranie.pl - sprawdzać gdzie jest aktualne i najlepsze konto oszczędnościowe (ewentualnie lokata, ale raczej konto oszczędnościowe), zakładasz zdalnie, przelewasz hajs, spełniasz warunki (zwykle wykonaj 3 przelewy lub coś takiego), po zwykle 3 miesiącach powtórz cały proceder
  • Odpowiedz