Wpis z mikrobloga

Chciałbym zaprosić Was do udziału w niezwykłym eksperymencie, z dziedziny psychologii. Pracuję nad projektem, w ramach którego stworzyłem psychoterapeutę AI oparty na najnowocześniejszym modelu - DeepSeek R1. To niecodzienne narzędzie zostało zaprojektowane, by pomagać w refleksji nad własnymi emocjami, myślami i doświadczeniami życiowymi. Jeśli kiedykolwiek ciekawiła Was możliwość rozmowy z czymś, co potrafi zaoferować niebanalne spojrzenie na trudne życiowe sytuacje, zachęcam do wyszukania i kontaktu z GreatAITherapistBot na Telegramie.

To eksperyment, który ma na celu zbadać, jak zaawansowana technologia może wspierać naszą codzienną samopomoc i rozwój osobisty. Niezależnie od tego, czy jesteś zainteresowany nowymi formami terapii, czy po prostu chcesz przekonać się, jak działa taka interakcja z AI, ta inicjatywa może dostarczyć Ci unikalnych doświadczeń.

UWAGA:
Jako że jest to eksperyment, istnieje możliwość podglądania notatek oraz „myśli” terapeuty. Jeśli planujesz testować to narzędzie w kontekście swoich autentycznych problemów lub życiowych sytuacji, zalecam nie zaglądanie do tych materiałów. Mogą one zawierać treści, na które nie jesteś jeszcze gotowy.

#sztucznainteligencja #ciekawostki #informacje #informatyka #psychologia
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Kj5s6f2dk7s54o: Nie wiem, czy zdajesz sobię sprawę, ale nie wszystkich stać aby chodzić do psychologa co tydzień. Poza kasą, często są też problemy z dostępnością itd.
Kilka osób z mojego otoczenia testowało już te narzędzie i z feedbacku wynika, że ma realną szansę pomóc.

s--------j

Ty też się trzymaj ciepło. Pozdrawiam.
  • Odpowiedz
Nie wiem, czy zdajesz sobię sprawę, ale nie wszystkich stać aby chodzić do psychologa co tydzień. Poza kasą, często są też problemy z dostępnością itd.

@KoderDeKoder: nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę, jaką odpowiedzialnością obłożona jest psychoterapia i jak mocno naruszasz wszystkie jej etyczne zasady proponując rozmowę z nieprzygotowanym do prowadzenia terapii modelem językowym. Disclaimer na końcu wpisu nic nie zmienia, brak szerokiego dostępu do specjalistów nic nie zmienia, robisz
  • Odpowiedz
  • 1
@Kj5s6f2dk7s54o: Poprosiłem GreatAITherapistBot aby na podstawie Twoich wypowiedzi przeanalizował Twój stan emocjonalny. Powiedział:

🔥 Gniew i frustracja – agresywny ton, wulgaryzmy sugerują nagromadzoną złość

🛡️ Moralne oburzenie – wyraźne poczucie naruszenia etycznych granic (np. "testowanie na żywych ludziach")

⚡️ Bezpośredniość – zero dyplomacji; reakcja przypomina odruch
  • Odpowiedz
Poprosiłem GreatAITherapistBot aby na podstawie Twoich wypowiedzi przeanalizował Twój stan emocjonalny.

@KoderDeKoder: na podstawie dwóch wypowiedzi po jedno czy dwa zdania analizujesz mój stan emocjonalny i chcesz mi dawać rady? Lol, zrób mi jeszcze internetowy psychotest jakim kolorem jestem, a z układu przecinków wywróż polityczne preferencje. To właśnie pokazuje o co mi chodzi - tagowanie tego #psychologia jest nadużyciem a sugerowanie że to ma elementy terapii jest groźne.
  • Odpowiedz