Wpis z mikrobloga

Jakis gosc na OLx sprzedaje nowego laptopa, i napisal mi ze bede mial gwarancje producenta od czasu wystawienia przez niego faktury, ale... cos mi sie to nie widzi bo jego konto nie wyglada na sklep.

W jaki spsoob musialby pozyskac tego laptopa zeby wystawienie przez niego faktury bylo wazne do gwarancji producenta?

Jest jakeis pytanie ktore moglbym mu zadac zeby sie upewnic czy faktycznie tą gwarancje bede mial?

#laptopy #it #informatyka #olx #zakupy #pcmasterrace
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@essos: jeśli gość deklaruje okres gwarancji od momentu wystawienia Tobie faktury to ok. To powszechna i oczywista praktyka i nie koliduje to w żaden sposób ze strony producenta.
  • Odpowiedz
  • 0
@wojciet: TO zapytac go skad ma tego laptopa? On na sowim koncie ma tylko jednego laptopa i 3 inne rzeczy. Nie wyglada jak sklep, wiec dziwne to dla mnie
  • Odpowiedz
@essos po pierwsze jak masz jakieś obiekcie to idź pan do sklepu albo allegro i kup sobie z innego źródła. Po drugie zamiast tracić czas na jakieś wpisy na wykopach czy przeszukiwanie portali celem weryfikacji sprzedawcy to po prostu do niego zadzwoń.
  • Odpowiedz
@essos co możesz kolego zweryfikować na wykopie czy aukcjach olx? Pominąwszy fakt, że skoro faktury wystawia to bym po KRS szukał i regonie jakiś info.
  • Odpowiedz